Evenimentul Zilei > Actualitate > Relația pe care o aveau sportivii români cu Radio Europa Liberă: „Năstase și Țiriac nu mi-au dat niciun INTERVIU”
Relația pe care o aveau sportivii români cu Radio Europa Liberă: „Năstase și Țiriac nu mi-au dat niciun INTERVIU”

Relația pe care o aveau sportivii români cu Radio Europa Liberă: „Năstase și Țiriac nu mi-au dat niciun INTERVIU”

Mihai Rusu, fost redactor la Radio Europa Liberă, a vorbit de relația pe care o avea cu sportivii români înaintea Revoluției din 1989.

Mihai Rusu a fost unul dintre crainicii Radio Europa Liberă, postul care se asculta cu inima cât un purice, în toate casele românilor, înainte de 1989. Fost jucător de tenis, Rusu a povestit ce relație avea prim prisma radioului, cu sportivii români.

„Nu se fereau. Emeric Ienei, Iordănescu… Niciodată nu s-au ferit de mine. Bine, ne vedeam în cadru oficial, de față cu toată lumea, nu aveam nici eu interes să-i expun sau să le fac vreun rău. Am fost la campionate mondiale de handbal, la meciurile din cupele europene… Practic, mulți sportivi erau din generația mea. Să reții însă că până în 1990, nici Ilie Năstase, nici Ion Țiriac nu mi-au dat vreun interviu pentru Europa Liberă. Replica lui Țiriac era ”măi, Rusu, eu nu fac politică”. În mai 1989, la Barcelona, cu ocazia finalei de Cupa Campionilor, AC Milan – Steaua 4-0, am insistat o oră pe lângă Ilie să-mi dea o declarație, orice despre meci. N-a fost chip. De față cu Valentin Ceaușescu a refuzat. Chiar te rog să scrii chestiile astea”, a spus Mihai Rusu pentru danielnanu.ro. blog unde puteți citi un interviu complet cu fosta voce de la Radio Europa Liberă.