Evenimentul Zilei > EVZ Special > Reîncepe războiul de la granițele României? SUA livrează sute de tone de armament
Reîncepe războiul de la granițele României? SUA livrează sute de tone de armament

Reîncepe războiul de la granițele României? SUA livrează sute de tone de armament

Președintele american Joe Biden e hotărât să demonstreze că a vorbit serios când a spus „Crimeea este Ucraina”. Informațiile care vin sdin Ucraina susțin că o navă de marfă americană a descărcat sute de tone de echipament militar la Odesa.

Reîncepe războiul de la granițele României? Surse apropiate Kremlinului afimă că Administrația Biden a intensificat acordarea de ajutor militar către Ucraina.

Afirmațiile vin ca urmare a unei știri publicate de agenția de știri ucraineană Dumskaya. Potrivit Dumskaya, o navă de marfă americană a livrat 350 de tone de echipament militar – inclusiv vehicule tactice – în portul ucrainean Odessa.

Reîncepe războiul de la granițele României?

Descărcarea navei a început miercuri noapte și era încă în curs vineri. Agenția de știri ucraineană Dumskaya susține că nava americană a adus și cel puțin 35 de militari americani .


China pregătește marea invazie? Noul Război Rece s-ar putea transforma într-un masacru


„Nava de marfă Ocean Glory sub pavilion american a intrat aseară în portul Odessa. Nava este specializată în transportul militar. Construită în 2015, nava are lungimea de 171 metri, lățime de 25 metri și o greutate aproximativă de 20 mii tone”, susțin ziaruștii din Ucraina.

Livrearea vine ca urmare a anunțului făcut anul trecut de Departamentul pentru Apărare al SUA că Ucraina va primi pachet suplimentar de asistență militară în valoare de 125 de milioane de dolari. Ajutorul constă în echipamente, instruire și asistență militară.

Conform Ukraininform,  printre echipamentele livrate Ucrainei se află și 35 de vehicule Humvee.

Crimeea este Ucraina”

Livrarea de arme către Ucraina nu este o surpriză. La o lună de la preluarea funcției de către Biden, Casa Albă a emis un comunicat oficial care făcea referire la „invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”.

„Statele Unite continuă să stea alături de Ucraina și aliații și partenerii săi astăzi, așa cum a făcut-o de la începutul acestui conflict. La această aniversare sumbră, reafirmăm un adevăr simplu: Crimeea este Ucraina”, se arăta în comunicatul remis de administrația Biden pe 26 februarie .

„Statele Unite nu recunosc și nu vor recunoaște niciodată pretinsa anexare a peninsulei de către Rusia și vom rămâne alături de Ucraina împotriva actelor agresive ale Rusiei”.


Misterul pădurii subterane din Grecia. Crește într-o peșteră fără fund


 

Informațiile care vin de la Moscova arată că Rusia monitorizează foarte atent livrările de echipamente americane prin portul Odesa. Kremlinul privește cu îngrijorare cursul imprimat de Biden politicii externe a SUA, care pare să fie centrat pe ideea de a pune o presiune suplimentară atât asupra Chinei, cât și a Rusiei.

Biden forțează dușmanii SUA să se coalizeze. Reîncep revoluțiile colorate?