Primarul general spune că traficul auto a înregistrat valori mari în Piața Universității, în Piața Victoriei, Piața Romană, în zonele Colentina, Tei, Ștefan cel Mare. Gabriela Firea a atras atenția că angajatorii ar trebui să-și organizeze activitatatea astfel încât programul de lucru să fie decalat și să nu fie nevoie oamenii să se înghesuie în trafic, la aceleași ore.

„Toți angajatorii să aibă un program decalat pentru toți colegii pe care îi au, nu trebuie să înceapă toată lumea serviciul deodată pentru că se aglomerează și birourile și traficul, iar asta va însemna un pericol de contaminare foarte mare.

Traficul de astăzi arată totuși că atât companiile private, cât și instituțiile publice au înțeles să decaleze acest program și să lucreze în schimburi așa cum facem și noi la Primăria Capitalei. Ce am înțeles cu toții este că un oraș în care se circulă mai mult cu mijloacele de transport în comun este un oraș care combate în mod real poluarea. Se va putea observa acum că cu mijloacele de transport în comun poți ajunge mai ușor la destinație”, a declarat Firea pentru Digi24.

Primarul general i-a îndemnat pe bucureșteni să folosească mai mult transportul în comun. Astfel, a arătat Gabriela Firea, se evită aglomerația în trafic și se reduce nivelul de poluare.

„Avem autobuze noi, Euro 6, vin și autobuzele hibrid. În fiecare lună vor ajunge la București câte 20 de autobuze hibrid, până la cifra de 120. Ne dorim să ajungă cât mai rapid și troleibuzele noi pentru că am încheiat licitația, am semnat contractul. (…) Ne dorim să nu reducem din nou parcul auto, așa cum a fost pe perioada stării de urgență pentru că acum este nevoie. Noi trebuie să oferim alternative. Sunt foarte multe autotursime personale în trafic. (…)”, a declarat Gabriela Firea.