Evenimentul ZileiSocialReguli pentru absolut toți românii care fac asta de 1 Mai. Ce trebuie să știi dacă mergi la mare în mini-vacanță

Reguli pentru absolut toți românii care fac asta de 1 Mai. Ce trebuie să știi dacă mergi la mare în mini-vacanță

Reguli pentru absolut toți românii care fac asta de 1 Mai. Ce trebuie să știi dacă mergi la mare în mini-vacanță
Modul în care se va putea petrece mini-vacanța de 1 Mai și de Paște pe litoral a fost detaliat de către secretarul de stat din Ministerul Economiei și Turismului, Paul Ene.

Secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, a vorbit  despre regulile care trebuie respectate de către hotelieri, dar și de către turiști, în minivacanța de 1 Mai și Paște.

Legislația actuală obligă turiștii să poarte măști

Secretarul de stat Paul Ene a făcut referire și la obligativitatea purtării măștii la malul mării, mai exact pe șezlong și în apă. Întrebat dacă apa mării este considerată spațiu public, Paul Ene a spus că legislația în vigoare obligă turiștii să poarte mască și în apă.

„În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca.”

Marea este spațiu public, deci se supune acelorași reguli

Întrebat dacă marea este spațiul public, Paul Ene a lămurit: „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta.”

Astfel, turiștii vor fi nevoiți să poarte toți masca pe plajă și în apă. Încorsetarea nu este privită cu ochi prea buni de către potențialii turiști.

„Vom vedea. Sper să se găsească soluții în acest sens”, a mai declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Turismului.

Pe litoral se speră într-un sezon cât mai reușit în acest an, desfășurat totuși sub condițiile pandemice actuale. Domeniul HoReCa este unul dintre cele mai afectate de pandemia COVID-19, iar sezonul turistic 2021 ar putea oferi la Marea Neagră o opțiune atractivă pentru turiștii români și străini.

Deși nu se va putea vorbi aproape cu siguranță despre o revenire la potențialul și capacitatea maximă pe plajele de la Marea Neagră, sezonul turistic 2021 pe litoral ar putea constitui un punct de plecare pentru un anumit traseu pentru revenirea către normalitate. Astfel, măsurile sanitare vor fi respectate, iar celelalte aspecte urmează să fie lămurite.


Accesează: