Evenimentul Zilei > Social > Reguli de ultimă oră pentru începutul de an școlar. Anunț îngrijorător de la Ministerul Educației
Reguli de ultimă oră pentru începutul de an școlar. Anunț îngrijorător de la Ministerul Educației

Reguli de ultimă oră pentru începutul de an școlar. Anunț îngrijorător de la Ministerul Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reluat declarațiile cu privire la prezența fizică a elevilor, la cursuri

Ministrul a precizat că acest lucru nu va mai fi posibil în condițiile în care rata de infectare va ajunge la 6 la mia de locuitori. Conform estimărilor sale, acest lucru s-ar puta întâmpla undeva la jumătatea lunii octombrie.

În acel moment, a subliniat ministrul Educației, indiferent de localitate, elevii vor rămâne să facă școală online de acasă.

„Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor participa la teze și alte lucrări importante

O noutate, față de perioada trecută, în care cursurile s-au desfășurat online, este că, anul acesta, chiar dacă orele se vor desfășura în sistem online, lucrările importante, așa cum sunt tezele, vor fi susținute fizic de către elevi, în școală.

„În acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cu acest prilej, el a subliniat că învățământul românesc nu este pregătit pentru școala online, nici după un an de la izbucnirea pandemiei. În prezent se înregistrează numeroase deficiențe în legătură cu acest aspect.

Sorin Cîmpeanu a precizat că rezultatele școlare care s-au obținut în timp ce elevii au făcut școală online au fost mult mai slabe decât cele obținute cu elevii în băncile școlilor.

Ceremonie de deschidere cu masca pe față

Porțile școlilor se vor deschide luni, 13 septembrie, când se vor desfășura evenimentele de inaugurare a noului an școlar, 2021-2022. În toate școlile din țară, elevii, profesorii și părinții participanți la manifestări vor fi obligați să poarte masca de protecție. Acest lucru va fi valabil atât la interior, cât și la exterior.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: