Regina a dat un răspuns hilar după ce a fost „aproape să fie împușcată” de paznicul Palatului Buckingham după ce a fost confundată cu un intrus.

Un incident tinuţ la secret până acum a fost dezvăluit de The Times despre cum fostul paznic a descoperit o figură în întuneric în jurul orei 3 dimineața, în perimetrul pereților Palatului. Fostul paznic a susținut că a strigat intrusului să se oprească, surprins repede când şi-a dat seama că era, de fapt, regina.

Gardianul i-a spus: „Majestatea Ta, aproape că te-am împușcat”

Regina a părut să ia de bună remarca paznicului și a răspuns cu  umor: „Este în regulă. Data viitoare o să vă sun în prealabil, ca să nu fiți în situaţia de a mă împușca”.

Angela Kelly, confidenta apropiată a reginei,  a explicat cum Majestatea Sa a făcut echipă cu Daniel Craig, care l-a interpretat pe James Bond, și regizorul Danny Boyle.

De asemenea, a susținut că regina a avut un cuvânt de spus în schița care a fost difuzată în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra. Deși Regina „a fost foarte amuzată de idee și a fost de acord imediat”, a cerut ca rolul ei să fie mai mult decât o simplă apariție.

Kelly a amintit: „Am întrebat atunci dacă ar dori să spună câteva vorbe. „Fără ezitare, Majestatea Sa a răspuns:„ Sigur că trebuie să spun ceva. La urma urmei, vine să mă salveze”.

Tot Kelly a dezvăluit, de asemenea, că regina are un număr mic de camere în apartamentul său din Palatul Buckingham. Apartamentul include doar un dormitor, o cameră de zi privată, un dressing și o baie.

Oaspeţii ei, de la prim-miniștri până la ambasadori, sunt primiţi în camera cu același nume, fiind rugați uneori să aștepte în camera Empire. Dar, singurele persoane permise în sanctumul privat al reginei sunt strict membrii Familiei Regale.