Editura Evenimentul si Capital

Dezvăluire: Regele Mihai i-a dat lui Mircea Geoană un cadou istoric

Autor: | | 1 Comentarii | 1988 Vizualizari

Fostul președinte PSD, Mircea Geoană, a relatat, miercuri, la Antena 3, că Regele Mihai i-a dăruit, în anul 2011, în Parlament, discursul în original pe care-l rostise în fața plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Discursul din 2011 al Regelui a fost ultimul mesaj pe care acesta l-a adresat națiunii române și singurul său discurs în Parlament, după 1989.

În ziua în care Regele Mihai I al României a împlinit 90 de ani, pe 25 octombrie 2011, Camera Deputaților și Senatul au organizat o ședință solemnă comună în cinstea Majestății Sale. Ședința a început la ora 10.10, prin intonarea Imnului Naţional „Deşteaptă-te, române!”.

Lucrările Parlamentului au fost conduse de Mircea Geoană, preşedintele Senatului României la acea vreme, care a deschis ședința prin urarea „La mulţi ani, Majestatea voastră!”, urmată de ropote de aplauze ale parlamentarilor prezenți în sala arhiplină.

Regele Mihai a citit apoi ultimul său discurs adresat națiunii române și singurul său discurs în Parlament, după 1989.

Mircea Geoană a relatat, la Antena 3, că după ce a ținut discursul, Regele Mihai a venit la el și i-a spus:

„Domnule Geoană”, cum vorbea dânsul așa puțin mai greu, mai înfundat, „vreau să vă mulțumesc pentru tot și aș vrea să păstrați de la mine” și bagă mâna în buzunarul de la piept, unde împăturit avea discursul în original pe care-l rostise în fața istoriei acestei țări „primiți acest discurs de la mine, ca amintire”. A zâmbit, a tăcut și a plecat. A fost un moment, care, de piatră să fii și n-ai cum să nu fii emoționat. Acest discurs îl păstrez și sper ca, atunci când vor fi rânduite lucrurile, să poată să stea în muzee sau în arhivele acestei națiuni. Este originalul discursului, moștenire politică a Regelui Mihai către națiunea pe care a condus-o și iubit-o".

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI