Evenimentul ZileiMonden„Regele internațional” rupe tot! „Bijuteriile coroanei sunt aproape gata”

„Regele internațional” rupe tot! „Bijuteriile coroanei sunt aproape gata”

„Regele internațional” rupe tot! „Bijuteriile coroanei sunt aproape gata”
De ziua lui, Regele internațional al țiganilor a primit un cadou pe măsură. Acesta s-a lăudat pe Facebook cu noile bijuterii.

Dorin Cioabă, ”Regele internațional al țiganilor”, a împlinit, marți, 50 de ani. De ziua lui a primit un cadou ”regal”: Colanul regal și Bijuteririle coroanei. Colanul i-a fost înmânat deja. Iar acesta l-a fotografiat și l-a postat pe pagina sa de Facebook, mulțumind, totodată, supușilor, pentru urările de bine. Cât privește coroana regală, artizanii mai au puțin de lucru la ea.

”Vă mulțumesc pentru mesajele trimise. După cum vedeți în fotografie am primit un cadou. Colanul Regal și bijuteriile coroanei sunt aproape gata, se mai lucrează și la noua corană a regelui Internațional”, a notat Dorin Cioabă în postarea făcută marți la orele prânzului. Bijuteriile sunt din aur și nestemate. Despre valoarea lor, sărbătoritul, nu face mențiuni.

Dorin Cioabă este fiul mai mare al lui Florin Tănase Cioabă –  cunoscut conducător al romilor, care s-a autoproclamat în anul 1997 ca ”rege internațional al țiganilor”. La moartea acestuia, averea și titlurile s-au împărțit între cei doi fii.

Daniel Cioabă a fost numit ca ”rege al țiganilor din România” după moartea tatălui său, încoronare la care fratele acestuia mai mare, Dorin Cioabă, a fost numit ”rege internațional al țiganilor”. Încoronarea a fost efectuată de către doi reprezentanți ai Organizației Mondiale a Țiganilor, notează Wikipedia.

Anuul trecut, Dorin Cioabă a fost reconfirmat pentru următorii patru ani (până în 2022) în funcţia de ”preşedinte al romilor de pretutindeni”, statutul de rege al etniei fiind dobândit pe viaţă, conform declarațiilor acestuia.

Sursa foto: Facebook / Dorin Cioabă


Accesează: