„Regele” Hagi, inclus printre rivalii istorici ai lui Diego Armando Maradona

„Regele” Hagi, inclus printre rivalii istorici ai lui Diego Armando Maradona

Legendarul jucător argentinian a alcătuit lista cu cei mai buni fotbaliști din epoca sa, cei pe care i-a considerat competitorii lui direcți. Printre „stelele” de odinioară se numără și cel mai mare decar din fotbalul românesc.

Diego Armando Maradona (58 de ani), argentinianul care a cucerit întreaga lume cu magiile sale din teren de-a lungul carierei și despre care mulți au spus că este cel mai mare jucător din toate timpurile, a uimit în spațiul virtual.

„Respectul meu pentru toți”

Cel supranumit „El Pibe d’Oro” (n. trad. - Băiatul de Aur) a postat recent pe rețelele de socializare o poză în care apar numai „titani” ai „Sportului Rege”. Fotografia în care apare de mulți dintre jucătorii mari din anii ’80 și ’90 e însoțită de mesajul „Cum poate cineva să spună că n-am avut rivali la vremea mea? Am jucat împotriva acestor giganți: Baggio, Van Basten, Valderrama, Matthaus, Hagi, Stoichkov, Laudrup, Prosinecki, Romario, Futre, Gullit, Scifo, Bochini, Robson, Mágico González, Francescoli, Kempes, Antognoni, Cubillas, Rummenigge, Platini, Zico, Keegan și mulți alți. Respectul meu pentru toți!”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un singur duel direct între Hagi și Maradona

Gheorghe Hagi, supranumit și „Maradona din Carpați”, a fost adversarul direct al lui „El Pibe d’Oro” o singură dată, la Cupa Mondială din 1990, în meciul România - Argentina, 1-1. Cei doi s-au faultat reciproc pe toată durata partidei, dar mijlocașul român a fost surpriza partidei.

Așadar, prin această postare, Diego Armando Maradona le-a răspuns contestatarilor săi, care sunt de părăre ce argentinianul a intrat în istoria fotbalului deoarece nu avea rivali importanţi în acea perioadă.

Maradona, campion mondial cu selecționata „Pumelor” în 1986, împarte titlul de Jucătorul Secolului, decernat de FIFA, împreună cu uluitorul jucător brazilian Pele.