Regele Charles se confruntă cu efectele negative ale chimioterapiei. Medicii nu l-au putut ajuta

Regele Charles se confruntă cu efectele negative ale chimioterapiei. Medicii nu l-au putut ajuta Regele Charles revine la îndatoririle regale. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Regele Charles se confruntă cu primele efecte ale chimioterapiei. Diagnosticat cu un tip de cancer testicular, monarhul continuă tratamentul, cu toate că a revenit la angajamentele publice. Recent, acesta ar fi mărturisit că a rămas fără simțul gustului,  fiind o consecință a tratamentului puternic pe care îl urmează.

Regele Charles și-ar fi pierdut simțul gustului

În timpul vizitei sale de la Muzeul de Aviație al Armatei din Middle Wallop, monarhul ar fi descris experiența neplăcută prin care trece. Regele Charles ar fi mărturisit că nu mai are simțul gustului, acesta fiind unul dintre efectele negative ale chimioterapiei.

Regele Charles

Sursa foto: EPA/Andy Rain

„Regele a vorbit despre faptul că și-a pierdut simțul gustului în timp ce discuta despre efectele secundare ale tratamentului împotriva cancerului. În timpul unei vizite în Hampshire, el a făcut această remarcă în timp ce discuta cu un veteran care a făcut anterior chimioterapie pentru cancer testicular”, conform Sky News.

Monarhul continuă tratamentul

Monarhul britanic și-a reluat activitățile regale la începutul lunii mai. Cu toate acestea, Regele Charles continuă tratamentul. De altfel, Palatul Buckingham a transmis recent că acesta nu s-a vindecat de cancer.

Ne puteți urmări și pe Google News

„El nu s-a vindecat, tratamentul său continuă, iar angajamentele vor fi atent calibrate în strânsă colaborare cu medicii săi”, preciza, recent, Palatul Buckingham.

Regele Charles

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Regele Charles, decis să învingă boala

După primele apariții publice ale monarhului, au urmat numeroase speculații legate de starea sa de sănătate. În timp ce unele voci susțineau că boala ar fi avansat, unii dintre apropiații precizau că acesta face progrese și este decis să lupte cu acest diagnostic.

„E hotărât să învingă boala și se face totul posibil ca să se întâmple asta. Toți își păstrează optimismul, dar, de fapt, el nu e deloc bine. Starea lui e mult mai proastă decât lasă să se știe”, susținea un apropiat al monarhului.

Cu toate acestea, Regele Charles s-a prezentat zâmbitor în cadrul celor mai recente apariții.