Evenimentul Zilei > EVZ Special > Regăsire după 24 de ani. Florin s-a mutat în Bucureşti, la familie şi va lucra la spaţii verzi
Regăsire după 24 de ani. Florin s-a mutat în Bucureşti, la familie şi va lucra la spaţii verzi

Regăsire după 24 de ani. Florin s-a mutat în Bucureşti, la familie şi va lucra la spaţii verzi

Tânărul care şi-a regăsit familia după 24 de ani s-a mutat în Bucureşti, în locuinţa familiei. Asociaţia Pro Art Suport i-a găsit un loc de muncă, la spatii vezi.

Miercuri, în localitatea Tândava, din judeţul Giurgiu, la sediul unui Centru pilot de incluziune socială, Florin şi-a întâlnit mama, sora, fartele şi bunica, după 24 de ani. Regăsirea lor a fost posibilă datorită unui psiholog al asocieţiei Pro Art Suport, în faţa căruia tânărul a putut să-şi deschidă sufletul.

Specialistul a reuşit să îl facă pe băiat să poată să vorbescă despre lucruri dureroase din trecut, importante în demerusl lor de a ajunge la familia din Bucureşti. „Din discuţiile purtate, timp de căteva săptămâni, cu psihologul Centrului a rezultat faptul că tânărul deţinea anumite informaţii cu privire la familia sa, îşi amintea numele său de familie, al mamei sale şi alte lucruri legate de locul unde a copilărit”, spun poliţiştii. Ei au căutat două luni, plecând de la datele furnizate de psiholog, familia lui Florin. Au aflat constatat că mama acestuia îşi schimbase adresa şi numele după ce s-a recăsătorit.

Când l-a întâlnit pe Florin, mama, în vârstă de 70 de ani, a mărturisit că nu credea că va mai apuca ziua când îşi va regăsi fiul.

Timp de 24 de ani, Florin a trăit în diferite case sau centre de integrare şi terapie ocupaţională, din judeţul Giurgiu, a fost selectat să facă parte dintr-un program de incluziune socială şi transferat la un Centru pilot (Casă din Comunitate), coordonat de Asociaţia nonguvernamentală Pro Act Suport.

Florin are probleme speciale de sănătate. În anul 1990, pe când avea doar 10 ani şi a fost declarat dispărut. Acesta a fugit de la şcoala tip internat unde învăţa, s-a urcat într-un tren şi a ajuns în judeţul Giurgiu. Timp de câteva ore bune el a rătăcit pe străzi până când a ajuns într-o  pădure, unde a fost găsit de un poliţist şi condus la sediul poliţiei din localitate. A primit şi alte nume pentrua  putea avea acte.

La  momentul acela copilul se exprima cu dificulate, nu a putut să spună de unde este şi nici numele său complet, asfel încât acesta a fost internat într-o casă de copii unde i s-a atribuit o nouă identitate şi o vârstă aproximativă.

Timp de 24 de ani, Florin a trăit departe de mama sa, de fraţii săi, de prieteni, de casă. A fost în grija unor instituţii de ocrotire a copiilor în judeţul Giurgiu.

„Mi-era dor de mama şi de fraţii mei, abia aşteptam să văd cum arată mama mea, dacă este frumoasă, voiam să o vad pe sora mea dragă, pe fratele mai mare. Ştiu că aveam şi un frate mai mic, care a murit într-un accident. Îmi era foarte dor de ei toţi”, spunea Florin după regăsire. Poliţiştii spun despre el că este un băiat cu totul deosebit, foarte sensibil şi care spune că vrea să fie independent.

Simplele amintiri nu au fost suficiente pentru specialişti. Ei au prelucrat probele tip ADN şi au cerut compararea profilelor genetice ale tânărului şi rudelor, la Institutul de Criminalistica din cadrul I.G.P.R.. La începutul lunii decembrie a.c., s-a stabilit că băiatul dispărut în anul 1990 este aceeaşi persoană cu tânărul aflat, astăzi, în centrul pilot de incluziune socială.

La regăsire, au fost lacrimi de bucurie şi speranţă în ochii tânărului, care şi-a revăzut mama, sora, familia pierdută în urmă cu 24 de ani. Maria, sora lui Florin ne-a mărturist sincer emoţionată, ţinându-l de mână pe acesta, că „este cea mai fericita zi din viaţa sa”.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: