FCSB este în degringolandă, deși n-a trecut o lună de la debutul sezonului 2019 – 2020. „Roș-albaștrii” au rămas fără antrenor, după meciul cu Alashkert (scor 2-3), la finalul căruia Bogdan Andone a anunțat că pleacă.

„Nu vreau să fiu contestat pentru deciziile lui Gigi Becali”, a spus tehnicianul, care a confirmat că finanțatorul nu mai lasă mână liberă niciunui colaborator. Latifundiarul din Pipera s-a apucat să dea telefoane și a creionat o listă cu nume de antrenori care ar putea să-i ia locul lui Andone.

Varianta Mangia costa prea mult

Primele două variante la care s-a gândit Becali au venit din Italia. Devis Mangia, fost antrenor la CS „U” Craiova, a fost sunat de patron, dar discuția a căzut în momentul în care tehnicianul a transmis că are nevoie de un staf format din șase oameni, fiecare plătit cu sume între 4.000 și 10.000 de euro. În plus, Mangia cerea 15.000 de euro lunar. Gigi a considerat că, în total, ar fi trebuit să achite 600.000 de euro anual, așa că negocierile au căzut, anunță „Gazeta Sporturilor”.

Walter Zenga, fost antrenor al Stelei, în sezonul 2004 – 2005, n-a vrut să se reîntoarcă la gruparea „roș-albastră”, mai ales că a avut o experiență dureroasă, find concediat de Becali cu trei etape înaintea finalului de sezon.

Laurențiu Roșu, favorit să preia echipa

În aceste condiții, finanțatorul s-a orientat către un antrenor român. „În momentul de față negociez cu doi antrenori. M-au rugat oamenii să nu le spun numele. La meciul cu Astra va sta pe bancă antrenorul secund. Cei cu care vorbesc acum au zis că nu vor sta pe bancă la meciul de luni”, a anunțat finanțatorul.

Primul cu care a discutat a fost Cătălin Anghel, fost antrenor la FC Viitorul, actual „secund” al lui Gică Hagi. A primit un nou refuz, așa că Becali a ajuns la Laurențiu Roșu, fost jucător al Stelei. Tehnicianul și-a dat acordul să preia echipa și va debuta, joi, la meciul cu Mlada Boleslav. În această seară, la jocul cu Astra Giurgiu, „roș-albaștrii” vor fi conduși de Vergil Andronache, fost „secund” al lui Bogdan Andone.

 

E debandadă în vestiar

La FCSB, lucrurile au scăpat de sub control și cea mai grea misiune a noului antrenor va fi să repună ordinea într-un grup dezmembrat. După jocul cu Alashkert, Florin Tănase și-a criticat dur coechipierii, în public. „Era cea mai mare rușine din istoria fotbalului românesc dacă pierdeam calificarea. Trebuie să se facă o analiză și să se decidă cine merită să rămână la Steaua și cine nu. Nu ne putem bate joc de fotbal! Nu e vorba de atitudine. Poate e vorba și de valoare”, a spus Tănase.

Primul jucător care a fost dat afară, Mihai Bălașa, a rămas însă în lot. Gigi Becali a aflat că fundașul a devenit tată, așa că a revenit asupra deciziei de concediere. „L-am iertat! Uite, o să joace luni. Dacă i-a născut iubita, trebuie să vedem că e bucuros luni! Să joace ca lumea. Trebuie să fie bucuros, să joace bine”, a anunțat latifundiarul din Pipera la Pro TV.

 

Te-ar putea interesa și: