Evenimentul Zilei > Horoscop > Reflecții despre zodia României. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Reflecții despre zodia României. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Reflecții despre zodia României. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astăzi zâmbeşti larg şi îi lauzi pe cei din jur! Se pare că ai găsit filonul stării de bine, al gândirii pozitive. Nu te abate de la programul pe care l-ai stabilit pentru Ziua Naţională!

1 decembrie

 

Reflecții despre zodia României. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 1 decembrie s-au născut Ana Comnena, Woody Allen, Violette Verdy, Cezar Petrescu, Ion Brezeanu, Johnny Răducanu, Ştefan Radof, Florenţa Albu.

Ziua de 1 decembrie este deosebit de importantă, fiind legiferată ca Ziua Naţională a României.

Conform uzanţelor uniforme din astrologia globală, zodia României ar trebui să fie Săgetătorul. Regiunile istorice, Transilvania, Muntenia, Moldova, Dobrogea au, însă, fiecare în parte, zodia ei. Sunt multe de discutat, poate odată o să revin, dacă vă interesează.

Cu toate că am militat deseori pentru o zi naţională care să fie în luna mai, celebrând Independenţa, după modelul american şi, de fapt, a majorităţii ţărilor, nu pot să nu accept şi logica celor care au stabilit ziua de 1 decembrie ca Zi Naţională a României.

Nu este vorba numai de evenimentul istoric de la 1 decembrie 1918, ci de ceva mult mai profund, poate mai important.

Se face legătura peste milenii cu Anul Nou dacic, care, aproape sigur, se serba în această perioadă, trei zile. Cu Sf. Andrei, protectorul României şi cu avatarul lui, Lupul Şchiop, eternul protector zoomorf al acestei părţi de lume, (prima data pomenit ca sfetnic al lui Zamolxe, ucenicul lui Pitagora), numită Grădina Maicii Domnului.

Este o concentraţie de sacru, de simboluri importante şi încărcătură emoţională deosebită, în aceste zile, care trebuie să însemne ceva… de fapt adunarea naţională de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 a fost convocată, de cei care ştiau, după Legea Veche, după Anul Nou dacic. Cine ştie, ştie, cine nu, să asculte!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE