Editura Evenimentul si Capital

REFERENDUM FRAUDAT. Primele condamnări pentru falsificarea listelor suplimentare aferente urnei mobile

06-07urna_CP
Autor: | | 15 Comentarii | 7215 Vizualizari

Preşedintele unei secţii de votare din Bolintin Vale (Ilfov) şi unul dintre membrii Secţiei au fost condamnaţi pentru falsificarea listei suplimentare de vot aferentă urnei mobile. Judecătoria Bolintin Vale a dat pedepse de un an de zile cu suspendare. Dosarul a fost trimis în instanţă în aprilie 2013.

###Minuta instanţei: În baza art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu aplic. disp. art. 320 ind. 1 alin. 1 şi 7 CPP şi cu aplic. art. 74 alin. 1 lit. a CP rap. la art. 76 alin. 1 lit. d CP condamnă pe Dumitra Ceauşu la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare a listei suplimentare aferente urnei mobile. În baza art. 81 CP dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe o durată de 3 ani, termen de încercare stabilit potrivit art. 82 CP. În baza art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu aplic. disp. art. 320 ind. 1 alin. 1 şi 7 CPP şi cu aplic. art. 74 alin. 1 lit. a CP rap. la art. 76 alin. 1 lit. d CP condamnă pe Nicolae Prodan la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare a listei suplimentare aferente urnei mobile. În baza art. 81 CP dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe o durată de 3 ani, termen de încercare stabilit potrivit art. 82 CP. Acuzaţiile procurorilor Potrivit acuzaţiilor procurorilor, Ceauşu Dumitra, în calitate de preşedinte al unei secţii de votare din localitatea Bolintin Vale, jud. Ilfov, a falsificat lista suplimentară aferentă urnei mobile, prin certificarea acesteia (ca urmare a aplicării semnăturii), deşi lista conţinea menţiuni false, respectiv un număr de 10 persoane figurau de 2 ori în această listă. Cu acelaşi prilej, Prodan Niculae, în calitate de membru al biroului electoral al aceleiaşi secţii de votare din Bolintin Vale, însărcinat cu deplasarea cu urna mobilă la domiciliul persoanelor înscrise în lista suplimentară, a falsificat această listă, în sensul că a permis ca, în cazul mai multor persoane care figurau pe listă, semnătura să fie executată de alte persoane decât cele ale căror date erau înscrise în acest document, inclusiv de inculpat, faptă urmată de introducerea în urna mobilă a unui număr corespunzător de buletine de vot.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI