De asemenea, Mediul, Energia şi Comunicaţiile rămân şi ele cu mai puţine fonduri, deşi premierul se susţinea, în urmă cu o zi, că încasările sunt mari şi există bani pentru toţi.

Ministerul Agriculturii va primi 770 de milioane de lei, în principal pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă şi pentru plata subvenţiilor la motorină. Suma este însă sub aşteptările ministrului.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii: „Suma finală va depăşi 1 mld de lei. Şi este compusă din 640 de milioane pentru despăgubiri, 106 milioane pentru plata subvenţiei la motorină şi diferenţa este o sumă pe care am cedat-o bugetului consolidat la rectificarea precedentă pentru a ajuta celelalte ministere în procesul de cofinanţare a fondurilor europene. Acum avem nevoie, pe final de an, deci acea suma şi o primim înapoi practic”.

Bani în plus vor primi proiectele Ministerul Dezvoltării Regionale şi cele ale Ministerului Fondurilor Europene. Bugetul Apărării va fi suplimentat pentru achiziţii de echipamente militare, iar Fondul Naţional de Sănătate – pentru plata salariilor mărite ale medicilor. Ministerul Educaţiei primeşte bani pentru finanţarea universităţilor, burse şi manuale şcolare.

Cine pierde bani

Ministerul Transporturilor: 1,6 miliarde de lei

Ministerul Mediului: 120 milioane de lei

Ministerul Energiei: 108 milioane de lei

Ministerul Comunicaţiilor: 24 milioane de lei

TVR: 13 milioane de lei

Cine primeşte bani

Ministerul Dezvoltării Regionale: 754,4 milioane de lei

Ministerul Fondurilor Europene: 729,6 milioane lei

Ministerul Apărării: 558 milioane de lei

Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate: 361,5 milioane de lei

Ministerul Educaţiei: 271 milioane de lei