Evenimentul Zilei > Actualitate > RECORD. Patru hoţi AU SPART 24 de apartamente în Sibiu
RECORD. Patru hoţi AU SPART 24 de apartamente în Sibiu

RECORD. Patru hoţi AU SPART 24 de apartamente în Sibiu

Poliţiştii sibieni au pus mâna pe membrii unei grupări de spărgători din Mureş. Patru indivizi cu vîrste cuprinse între 22 şi 30 de ani au spart, în patru luni, 24 de apartamente în municipiul Sibiu.

Patru bărbaţi din Mureş sunt cercetaţi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Sibiu de comiterea a 24 de furturi din locuinţe. În urma percheziţiilor efectuate, ieri, la locuinţele acestora, au fost găsite bunuri provenite din furturi şi instrumente folosite de sprgători la comiterea faptelor.
Patru persoane tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, din judeţul Mureş, au fost reţinuţi. Poliţiştii au constatat că aceştia furau, în special din apartamente situate la bloc.

Astfel, poliţiştii sibieni au stabilit faptul că cei patru au comis cele 24 de furturi din locuinţă, toate în municipiul Sibiu, în perioada iunie – septembrie 2012. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 50.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în judeţul Mureş, atât la domiciliile spărgătorilor, cât şi complici ai acestora, unde erau ascunse bunurile furate.

Au fost găsite atât bunuri provenite furturi din imobile, cât şi instrumente folosite de aceştia la comiterea faptelor.

Judecătoria Sibiu a dispus arestarea preventivă a celor patru mureşeni pentru o perioadă de 29 de zile, în prezent fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Aretare Preventivă Sibiu.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a grupării, cercetările fiind extinse şi cu privire la alte persoane suspecte.
Neglijenţa proprietarilor în beneficiul hoţilor

O parte din aceste infracţiuni s-au produs din cauza neglijenţei proprietarilor, prin escaladarea şi pătrunderea în imobil prin geamuri lăsate de deschise, în special, la parterul blocurilor.
Din acest motiv, Poliţia recomandă proprietarilor să manifeste atenţie atunci când pleacă de acasă, să se asigure că nu au lăsat geamuri sau guri de aerisire deschise.

Un alt aspect important în activitatea de prevenire este acela de a sesiza Poliţia atunci când sunt observate persoane suspecte în zona imobilelor sau sunt întrebaţi cu privire la persoanele care domiciliază în zona respectivă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: