Evenimentul Zilei > Actualitate > RECORD de TURIȘTI pe LITORAL în minivacanța de 1 Mai
RECORD de TURIȘTI pe LITORAL în minivacanța de 1 Mai

RECORD de TURIȘTI pe LITORAL în minivacanța de 1 Mai

Aproape 80.000 de turiști își petrec minivacanța de 1 Mai în stațiunile de pe litoral, cei mai mulți, fiind înregistrați la Mamaia și Vama Veche. Până și în hotelurile din orașul Constanța sunt cazați peste 600 de turiști.

Niciodată în ultimii 30 de ani nu au fost atât de mulți turiști pe litoral de 1 Mai. Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile din turism, ieri după amiază în stațiunile de la mare erau 77.500 de turiști, aproape 10.000 fiind străini. Mamaia, cu aproape 40.000 de turiști deține recordul, datorită ofertelor de distracții din nordul stațiunii.

Cluburile de noapte, unde au loc petreceri extravagante pe zeci de mii de euro și mai ales festivalul de muzică electronică Sunwaves pentru care s-au vândut cel puțin 25.000 de bilete au fost atracțiile pentru turiștii din țară și din străinătate. 

Aproape 18.000 de turisti au ales Vama Veche, în condițiile în care satul abia dacă are 2500 locuri de cazare. Adevărații vamaioții nu țin, însă, cont de condițiile de cazare. Dacă vor să se odihnească, dorm în corturi, pe plajă și în curțile localnicilor în rulote și chiar în mașini.

În Vama Veche nu se prea doarme, însă. Toată lumea se distrează, dansează, cântă, pe plajă și la terase, până la răsăritul soarelui. După o baie în mare, o iau de la capăt. Deși Vama s-a scumpit, din ce în ce mai mult, tinerii nu pleacă până nu își golesc buzunarele.

Aflat în continuarea stațiunii Mamaia, Năvodari atrage mulți turiști, aproape 10.000 sunt cazați aici pentru a fi aproape de cluburi. Și la Costinești sunt peste 3000 de turiști, iar la Neptun, stațiunea plină de verdeață, cu terase liniștite și curate, sunt 2900 de turiști. Nici Mangalia și Eforie nu au fost ocolite, 2200, respectiv 2000 de turiști se distrează pe falezele de pe malul mării. Și distracția, pe litoral, continuă.