Record: Boston Celtics a câștigat NBA-ul pentru a 18-a oară

Record: Boston Celtics a câștigat NBA-ul pentru a 18-a oară

În cel de-al cincilea joc al seriei finale de playoff, Boston Celtics a învins, luni, echipa Dallas Mavericks, cu scorul de 106-88 şi a câştigat al 18-lea titlu NBA din istoria sa. Boston Celtics a devenit astfel cea mai de succes franciză din istoria ligii nord-americane de baschet, conform CBSSports.com.

Jayson Tatum a fost cel mai bun marcator al Boston Celtics

Echipa Boston Celtics a învins-o pe Dallas acasă cu 106:88 în cel de-al cincelea meci al finalei NBA câștigând astfel campionatul pentru a 18-a oară.

Pentru Boston, cel mai productiv jucător în meciul cu Dallas a fost Jayson Tatum, care a marcat 31 de puncte. Dallas a marcat cele mai multe puncte prin slovenul Luka Doncic - 28. La general, Boston a câștigat cu 4-1.

Boston a câștigat pentru a 18-a oară campionatul NBA și a devenit cea mai titrată echipă din istoria ligii, depășindu-i pe cei de la Los Angeles Lakers (17).

Ne puteți urmări și pe Google News

Boston a câștigat titlul anterior în 2008.

Boston Celtics a jucat în finala playoff-ului NBA pentru a 23-a oară. Dallas a ajuns pentru a treia oară la finalul seriei și a câștigat un joc. În 2011, echipa din Dallas a învins-o pe Miami (4-2). În 2006, cei din Florida câștigaseră confruntarea decisivă dintre aceste echipe (4-2).

Boston Celtics

Boston Celtics Foto: https://www.nba.com/celtics/

Joe Mazzulla este al 6-lea cel mai tânăr antrenor care câștigă NBA

La sfârșitul sezonului regulat, Boston a ocupat primul loc în Conferința de Est și pe tabelul general. Dallas era în schimb pe locul 5 în Conferința de Vest.

În primul tur al play-off-ului, Boston a învins Miami (4-1), apoi a fost mai puternică decât Cleveland (4-1) și Indiana (4-0).

Dallas a început playoff-ul cu o victorie în fața lui Los Angeles Clippers (4-2), urmată de victorii în fața Oklahoma (4-2) și Minnesota (4-1).

Antrenorul principal al Bostonului este Joe Mazzulla, în vârstă de 35 de ani. El a devenit al șaselea cel mai tânăr antrenor care a câștigat un campionat NBA.

Cel mai tânăr jucător care a condus o echipă la un titlu este Harry Jannett, care a câștigat trofeul cu Baltimore în 1948, la vârsta de 30 de ani.