Evenimentul Zilei > Justitie > Realizatorul de televiziune Andrei Bădin, acuzat de luare de mită. B1 l-a suspendat din funcție până la ”clarificarea situației”
Realizatorul de televiziune Andrei Bădin, acuzat de luare de mită. B1 l-a suspendat din funcție până la ”clarificarea situației”

Realizatorul de televiziune Andrei Bădin, acuzat de luare de mită. B1 l-a suspendat din funcție până la ”clarificarea situației”

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei l-au pus sub acuzare pe Andrei Bădin, suspectat că a primit mită de la Adrian Duicu, fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Postul B1 l-a suspendat din funcție până la clarificarea situației.

Potrivit DNA, în luna august 2013, Andrei Dan Bădin, ”realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins şi primit de la un denunțător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice. Suspectului Bădin Andrei-Dan i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

Suspendat imediat

B1Tv a reacționat imediat și a comunicat întreruperea colaborării cu angajatul său până la clarificarea situație juridice a acestuia. „În urma informaţiilor apărute în presă privind o posibilă punere sub învinuire penală a jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV a hotărât ca, până la clarificarea situaţiei de către organele competente, să suspende atât apariţia sa în emisiunile televizate ale postului cât şi implicarea în deciziile editoriale. Andrei Bădin beneficiază în mod firesc de prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că va lămuri acuzaţiile care i se aduc. Totuşi, din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de încălcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să luăm, de comun acord cu Andrei Bădin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului”, se arată într-un comunicat al postului.