Realitatea TV are în plan contraatacul asupra lui Mircea Badea tot cu un program de revista presei „de autor“. Postul de ştiri este în negocieri cu Cătălin Oprişan, realizatorul emisiunii „Revista presei“ la Telesport, un format „one man show“, concentrat doar pe subiectele din sport. Discuţiile vin în contextul în care, în lupta dintre posturile de ştiri Realitatea TV şi Antena 3, intervalul 23.00-24.00 este adjudecat de canalul familiei Voiculescu, cu emisiunea „În gura presei“.

Un fel de „Chestiunea zilei“


Informaţiile legate de intenţiile Realitatea TV faţă de Oprişan au apărut pe blogul lui Cătălin Tolontan. Contactat de EVZ, Cătălin Oprişan a confirmat că există discuţii cu Realitatea, însă nu a precizat care este stadiul şi nici despre ce fel de emisiune este vorba.

Programul pe care îl prezintă în prezent la Telesport seamănă cu producţia lui Mircea Badea de pe Antena 3. Este un „one man show“, o revistă a presei sportive, dar şi a rubricilor din cotidienele centrale. Singur în platou, improvizează miniscenete apropiate de stilul „Chestiunii zilei“. De exemplu, o manea şi o costumaţie de mecanic de cursă a ilustrat ştirea că „Vali Vijelie ar fi vrut să fie pilot de Formula 1“. De altfel, punerea în scenă diferă în funcţie de evenimentele zilei. După meciul Israel – România, a apărut cu o chipă specifică evreilor pe cap. Alteori, a intrat în emisiune echipat ca un jucător al echipei naţionale sau vopsit în negru. Personaje ca Emeric Ienei sau Adrian Păunescu sunt imitate frecvent în show-ul de pe Telesport.

„Cărţile din cărţi se fac, iar ziarele din ziare“, mottoul emisiunii, s-ar putea bate cu mai cunoscutul „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul“ al lui Mircea Badea.

Spectacolul de pe Telesport, difuzat de cinci ori pe săptămână, o jumătate de oră după miezul nopţii, nu se bucură însă de succesul posibilului viitor rival de la Antena 3. Emisiunea atrage aproximativ 20.000 de telespectatori, o medie foarte bună în comparaţie cu media zilnică a postului (7.000), dar foarte mică în comparaţie cu marile posturi.

Deocamdată, nu se ştie dacă formatul actual va fi preluat şi în cazul în care Realitatea TV îl va atrage pe Cătălin Oprişan în echipă. Din informaţiile EVZ, emisiunea ar putea intra la bătaie directă cu Mircea Badea.

Experienţă de jurnalist

Cătălin Oprişan (32 de ani) a început cariera în presă în 1993, la „Salut“, „Dimineaţa“ şi apoi la „Sport 21“. Au urmat zece ani în trustul Intact, la „Jurnalul Naţional“ şi la „Gazeta sporturilor“. În 2003, pentru câteva luni, a fost redactor-şef al „Gazetei“, până la venirea echipei Cătălin Tolontan – Ovidiu Ioaniţoaia.

Oprişan are la activ aproximativ 300 de meciuri de fotbal comentate pe posturile Antena 1 şi TVR. În 2004, a intrat în ISM, o afacere care se ocupă cu vânzarea publicităţii pe stadioane.