Evenimentul Zilei > Actualitate > ADIO, Realitatea? SCHIMB DUR de REPLICI între Rareș Bogdan și Gușă. „Să își asume GREȘEALA”
ADIO, Realitatea? SCHIMB DUR de REPLICI între Rareș Bogdan și Gușă. „Să își asume GREȘEALA”

ADIO, Realitatea? SCHIMB DUR de REPLICI între Rareș Bogdan și Gușă. „Să își asume GREȘEALA”

Realizatorul TV Rareș Bogdan se află într-un moment de cumpănă. Acesta a anunțat că va demisiona de la Realitaea TV în cazul în care Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu vor fi reprimiți din nou pe postul patronat de Cosmin Gușă.

Iată ce le transmite Rareș Bogdan fanilor săi:

„Greu de ucis. Onoarea înainte de orice!

Le mulțumesc foarte mult miilor și miilor de oameni care mi-au trimis mesaje, emailuri și comentarii pe paginile de socializare începând de aseară până la această oră! A contat și contează pentru mine.
Le mulțumesc sutelor de colegi din Realitatea TV care mi-au trimis mesaje de încurajare. De asemenea, le mulțumesc colegilor mei din mass-media care s-au dovedit profesioniști și au ținut să vorbească cu mine pentru a afla punctul meu de vedere.
Nu am dorit și nu doresc să plec de la Realitatea TV. Nu am discutat cu nicio altă televiziune, pentru că am considerat și consider că fac parte din echipa Realitatea TV. Timp de 6 ani și jumătate am avut libertate editorială și de acțiune în Realitatea TV. Consider, însă, cu tot respectul pentru colegii mei din conducerea editorială și acționarii postului Realitatea TV, că nu poți opri un om care a fost invitat 5 ani la Realitatea TV să intre în studioul de televiziune, alături de alți invitați, exact înainte cu 1 minut înainte de începerea emisiunii, când scaunul său era pregătit și omul era gata de a combate. La ora 17 și 17 minute a fost trimis în rețeaua internă Realitatea TV un email cu toată garnitura de invitați de la “Jocuri de Putere”. Adică cu 4 ore înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat.
Nu am atacat, nu atac și nu voi ataca Realitatea TV, pentru că nu doresc să se bucure dușmanii acestui post de televiziune.
Am avut un schimb de mesaje cu domnul Cozmin Gușă la prânz, când acesta mi-a comunicat că nu voi intra astăzi și mâine pe post. I-am cerut respectuos să se gândească de două ori, pentru că acest lucru va aduce deservicii postului de televiziune și va fi un afront la adresa telespectatorilor și ascultătorilor săi. Plus un afront direct la adresa mea, care am contribuit masiv, alături de invitații mei și echipa Jocuri de Putere, ca Realitatea TV și mai ales emisiunea-fanion de la ora 21.00 să ajungă în topul talk-show-urilor din România.
I-am explicat scurt și concis: dacă nu mi se permite accesul pe post la ora 21.00 voi considera că Realitatea TV a decis despărțirea de mine și echipa mea.
Încă ceva: numele „JOCURI DE PUTERE” nu aparține Realității TV, ci mie. Le atrag atenția să nu folosească acest brand fără consimțământul meu. Eu încă sper că bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun și îmi vor permite să realizez emisiunea la acest post, cu invitații pe care îi consider eu relevanți și care sunt iubiți de publicul „Jocuri de Putere”.
Precizez din nou: nu am discutat cu nicio altă televiziune și nu veți auzi din gura mea niciun cuvânt urât la adresa Realitatea TV. Am multe informații, sunt multe suspiciuni, se fac multe scenarii. Poate se aștepta doar un moment, cine știe? Lumea e dură, viața și mai dură și uneori nu mai contează nimic. Nu voi intra în polemică cu nimeni care încearcă să mă atragă într-un război al declarațiilor. Realitatea TV a fost și consider că încă este casa mea. Am fost jurnalist, sunt jurnalist și voi rămâne exclusiv jurnalist. Oricât de mult s-ar supăra unii sau alții. Consider că libertatea de expresie este esențială în democrație, iar libertatea presei este vitală. Am fost 6 ani și jumătate un om liber. Nu am de gând să-mi schimb acest statut pentru nimic în lume.

P.S. Mi-aș dori foarte mult ca redacția să nu mai fie folosită de nimeni într-un război care nu o privește. Sunt profesioniști redutabili și oameni dedicați muncii lor. Din păcate pentru unii, părerea mea este împărtășită de o majoritate mult mai largă decât poate să-și închipuie cineva care trăiește în scenarii și scenarite”, spune Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a fost suspendat de pe post, după ce aseară a cerut, în emisiunea Jocuri de putere, demisia directorului Realitatea TV Edward Pastia. Gestul lui Rareș Bogdan a venit după ce Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu au mai fost primiți ca invitați la Realitatea TV.

Publicitate

„Am primit mesaj de la Cozmin Gușă, nici măcar nu m-a sunat”, a declarat Rareș Bogdan.

„Următoarele două zile, Rareș Bogdan nu va mai realiza emisiunea Jocuri de putere”, a declarat Cozmin Gușă.

„În locul lui, va intra pe post ca realizator al emisiunii Jocuri de putere – pentru numele emisiunii este al meu și al Realității – Claudiu Popa”, a continuat Gușă.

Reacția lui Rareș Bogdan:

„În momentul în care nu mi se permite astăzi pe post, colaborarea mea cu Realitatea TV s-a încheiat", a declarat Rareș Bogdan. În replică, Cozmin Gușă a spus: „Faptul că Rareș Bogdan și-a permis aseară să ceară demisia șefului său nu se admite.

Acum zece zile, conducerea postului, prin directorul postului, mi-a zis că, din cauza unor lucruri neconforme legate de Oreste și de Oana Stănciulescu, pe aliniamente diferite, că vor să ia decizia ca repsectivii să nu mai vină ca invitați la Realitatea. Eu am fost de acord.

Ei nu au mai fost invitați zece zile. I s-a comunicat acest lucru și lui Rareș. El a acceptat că este o problemă cu ei și nu îi mai invită.

Aseară însă, l-a invitat pe Oreste, fără ca discuția lămuritoare dintre mine și Oreste Teodorescu să aibă loc (eu am spus că voi avea o astfel de discuție).

Oreste a fost invitat, a venit la Realitatea, iar producătorii emisiunii i-au spus că nu poate intra, că nu e situația clarificată."

„Rareș Bogdan trebuie să își asume o greșeală. El trebuie să își ceară scuze pentru ce a făcut. A pus în pericol brandul Realitatea și a generat un eveniment neplăcut pentru televiziune.

La fel cum a făcut acum patru ani, când a căzut în brațele lui Ponta în legătură cu postul de șef al TVR. I-am spus atunci că este o greșeală. Atunci l-am iertat și a revenit pe post”, a mai declarat Gușă.

O suspendare de pe post, chiar și temporară, înseamnă întreruperea colaborării cu Realitatea, a declarat Rareș Bogdan pentru Paginademedia.ro.

 

Reamintim că în ediția de marți seară a emisiunii, chiar la jumătatea emisiunii, că intenționează să-și încheie „activitatea” de la Realitatea TV dacă Oreste și Oana Stănciulescu nu mai sunt primiți pe post. El cere și concedierea lui Eduard Pastia de la conducerea editrială a postului.

Rareș Bogdan îl acuză pe Pastia că ar fi decis ca cei doi, invitați tradiționali la Jocuri de putere, să fie interziși pe post.
În plus, Oreste a scris pe pagina sa de Facebook că a fost „interzis” de la Realitatea TV pentru că ar fi criticat partidul Realitatea.