Evenimentul Zilei > Politica > UPDATE. USR PLUS și AUR au depus moțiune de cenzură. „La începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile” VIDEO LIVE
UPDATE. USR PLUS și AUR au depus moțiune de cenzură. „La începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile” VIDEO LIVE

UPDATE. USR PLUS și AUR au depus moțiune de cenzură. „La începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile” VIDEO LIVE

USR PLUS va merge la ședința coaliției și va cere demisia premieruluI Florin Cîțu. În cazul în care nu va fi acceptată, se va depune o moțiune de cenzură.

UPDATE – Liderii USR PLUS vor anunța, împreună cu AUR, depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Potrivit surselor, moțiune de cenzură a adunat 123 de semnături.

Textul moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR poate fi citită aici.

„În aceste clipe a fost depusă moțiunea de cenzură”, a declarat Dan Barna.

„Intenția noastră este să continuăm cu PNL și UDMR”, a spus Dacian Cioloș.

„Nu s-a discutat despre asta, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile, odată ce a început procedura cu moțiunea de cenzură. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al USR-PLUS”, a spus Dan Barna.

„Nu mai putem să lucrăm cu premierul Florin Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere, de două trei ori am vorbit niște lucruri și apoi le-a încălcat. Noi nu vrem să intrăm în jocurile politice interne din PNL, este problema lor. Din păcate, acolo contează mai mult bătălia internă și au luat decizia de a-l susține pe Florin Cîțu.”, a spus Dacian Cioloș.

Cred că suntem în asentimentul unei majorități a româmilor care vor să scape de guvernarea Cîțu cu tot ce înseamnă, de la miniștrii PNL la miniștrii USR și ai UDMR. Am depus o moțiune cu semnăturile și ale altor forțe politice cu care nu ne-am aliat și nu ne vom alia. Tot ce vrem este demiterea guvernului Cîțu care și-a bătut joc de români de nouă luni. Nu avea nici o forță politică ca să facă acest pas. Ne-am asumat acest lucru avem toate semnăturile necesare, iar luni sau marți va fi citită în plenul celor două camera și sperăm să fie votată cât mai repede”, a declarat și George Simion.


Dacian Cioloș și Dan Barna, cei doi lideri ai USR PLUS, au anunțat ce mandat au primit din partea conducerii liderilor partidului, pentru ședința coaliției care urmează să înceapă în curând.

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat că mandatul primit este ca în ședința coaliției să se solicite demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, parlamentarii USR PLUS vor depune moțiunea de cenzură.

„Mandatul este să solicităm în coaliţie demisia sau retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîţu, ca să putem continua în aceeaşi formulă în coaliţie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, avem un mandat foarte clar să depunem moţiunea de cenzură în cel mai scurt timp”, a declarat Dacian Cioloș.

La rândul său, Dan Barna a precizat că 400 de lideri din întreaga țară ai USR PLUS s-au declarat de acord cu această decizie.

Ulterior declarațiilor, reprezentanții USR PLUS au asemănat adoptarea  PNDL 3 cu adoptarea celebrei OUG 13.

„Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea şi Iordache în 2017: au călcat în picioare justiţia şi şi-au făcut cale liberă să fure”, au scris reprezentanţii USR PLUS, vineri, pe Facebook.

Guvernul a adoptat Planul Anghel Saligny

Premierul Florin Cîțu a anunțat la finalul ședinței de guvern că a fost adoptat Programul de Investiții Anghel Saligny, PNDL 3.

„Am aprobat singurul punct de pe ordinea de zi PNDL Anghel Saligny. Să fie foarte clar, acest program este în planul de guvernare și nu facem decât să respectăm programul de guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, premierul a anunțat că se va adresa liderilor europeni referitor la criza politică din România, în contextul în care USR PLUS a purtat discuții cu partidul AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului Guvern.

„O să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ceea ce se întâmplă în România. Avem o alianţă toxică care se prefigurează, o alianţă cu un partid extremist, un partid care vrea răul românilor, care nu respectă proprietatea privată, un partid care nu respectă libertatea individuală. Voi informa liderii europeni despre acest lucru şi vom vedea ce cred aceştia. Bineînţeles, şi pe partenerii noştri strategici, Statele Unite”, a mai spus Florin Cîțu.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: