„E un semnal extrem de important care trebuie tratat foarte serios de decidenții României, pentru că vine din partea cuiva care știe, pentru că a fost Procuror General al Statelor Unite, ce înseamnă un sistem judiciar democratic pe deplin și un om cu foarte multă experiență în administrație și din punct de vedere politic. Radiografia este impecabilă. Acum, corecți să fim, noi am spus în România faptul că existența acestor protocoale înseamnă practic un Cod Penal și un Cod de procedură penală, paralele cu codurile adoptate de Parlament. Deci e o justiție care e injustiție”, a declarat senatorul Titus Corlățean.

Parlamentarul PSD mai spune că „ într-o democrație veritabilă”, nu există „ mixtură de oameni din servicii de informații și cei care fac anchete penale”.

„Lucrurile astea nu funcționează și într-o democrație veritabilă și cred că dincolo de absența unei recții din partea judiciarului românesc cu privire la calificarea acestor protocoale din punct de vedere juridic, care sunt consecințele abuzurilor care au fost săvârșite, într-o formulă de nonjustiție, de mixtură de oameni din servicii de informații și cei care fac anchete penale, procurorii, transferând competențele către oamenii din servicii, în materii de achete penale și subordonând, de fapt, Parchetele, DNA-ul, unor comandamente legate de forțe de putere și de informații. Lucrurile astea nu există într-o democrație veritabilă. E clar că trebuie făcute unele lucruri legislativ-instituțional. Eu nu explud o privire internațională, așa cum propune domnul Giuliani asupra acestor chestiuni, dar eu cred că este corect pentru un stat care se dorește democratic, prin resursele proprii interne, prin instituțiile democratice românești să facem curățenie”, a mai spus senatorul.