Evenimentul Zilei > Actualitate > Reacție de ultimă oră. Arafat a identificat vinovatul dacă măsurile eșuează
Reacție de ultimă oră. Arafat a identificat vinovatul dacă măsurile eșuează

Reacție de ultimă oră. Arafat a identificat vinovatul dacă măsurile eșuează

Șeful DSU, Raed Arafat, e mulțumit de noile măsuri de restricţie adoptate de autorităţi afirmând că acestea sunt eficiente, dar că trebuiesc respectate de toată lumea. El a și identificat și vinovatul, în caz că măsurile eșuează.

„Orice regulă este contestată automat de pe mai multe paliere şi asta reduce impactul acestor măsuri”, a subliniat Arafat. Acesta a declarat că „dacă o componentă din societate nu participă la această acţiune, această acţiune este menită să eşueze”.

Arafat crede că în timp, măsuri care nu sunt „moi”, precum limitarea circulației și decalarea programului de muncă sau generalizarea purtării măștii și în spațiile libere, au nevoie de timp să producă efecte.

„Eu aş spune că măsurile au fost luate pe plan general, şi asta e foarte bine, nu putem spune că e o măsură moale când generalizezi masca peste tot. Şi asta dacă se respectă, în sine, este una dintre cele mai importante măsuri. Mai sunt alte măsuri care s-au luat. Limitarea circulaţiei pe anumite ore, declararea programului de muncă, astea nu putem să spunem că sunt măsuri moi, dar au nevoie de timp să producă efect şi trebuie să le dăm acest timp, care e de o lună cum au zis şi epidemiologii”, scrie RomâniaTV.

„Lucrăm împreună de la cetățeanul individual până la instituții”

Secretarul de stat în MAI a subliniat că este foarte important ca măsurile să fie respectate de toată lumea.

„Din păcate, ce observ, însă, că orice regulă care se vine cu ea este contestată automat de pe mai multe paliere şi asta reduce impactul acestor măsuri, uneori. Noi trebuie să înţelegem că noi lucrăm împreună cu toţi, de la cetăţeanul individual până la instituţii, companii, lucrăm împreună. Dacă o componentă din societate nu participă la această acţiune, această acţiune este menită să eşueze.

Trebuie să înţelegem că în unele zone trebuie să acceptăm nişte restricţii temporare să nu ajungem la nişte restricţii mult mai complexe şi mult mai largi pentru că nu am putut să controlăm situaţia”, a mai afirmat șeful DSU Raed Arafat.