Evenimentul Zilei > Actualitate > Reacția violentă a unei femei amendate la Aiud. „Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni?”
Reacția violentă a unei femei amendate la Aiud. „Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni?”

Reacția violentă a unei femei amendate la Aiud. „Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni?”

Două persoane, soț și soție, din Aiud au fost amendate, de o echipă de polițiști, deoarece nu au trecut  intervalul orar de deplasare în declaraţiile pe propria răspundere.

Cel puțin asta au susținut cei doi soți după ce au fost amendați cu câte 2.000 de lei fiecare.

Supărată pentru ceea ce i s-a întâmplat, femeia, odată ajunsă acasă a publicat o fotografie cu procesul verbal pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi am primit amenda de la Politia Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei.

Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persoane peste 65 ani.

PS. Sotului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, a scris femeia din Aiud pe Facebook.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au transmis că cei doi soţi au fost văzuţi în mai multe zone ale oraşului şi că trecuseră în declaraţii doar locuri generale.

„Cei doi au fost observaţi în mai multe zone ale oraşului, iar pe declaraţia pe proprie răspundere erau precizate locaţii generale (centru, Micro, piaţa) pentru asigurarea bunurilor care acoperă necesitatea de bază a persoanelor şi animalelor. În momentul depistării aveau asupra lor un pachet de stixuri care ar fi putut fi cumpărate şi de la magazinul din apropierea locuinţei lor. Rugăm cetăţenii să înţeleagă faptul că, pentru sănătatea lor, este important să iasă din casă cât mai rar şi doar dacă au motive întemeiate”, a precizat reprezentantul IPJ Alba, potrivit ciao.ro