Printr-un comunicat de presă, premierul Dăncilă i-a solicitat ministrului de Interne să coordoneze direct, la faţa locului, ancheta care să clarifice de urgenţă modul în care autorităţile au intervenit în acest caz.

„Este o dramă cumplită. Fac un apel ferm către toate instituţiile implicate să analizeze şi să impună sancţiuni severe, dar şi să corecteze eventuale vulnerabilităţi şi vicii de procedură, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Sunt alături de rudele aflate în suferinţă”, a afirmat Viorica Dăncilă.

De asemenea, Dăncilă a solicitat preşedintelui Iohannis ca la prima şedinţă a CSAT, care va avea loc marţi, să se realizeze o analiză riguroasă a responsabilităţilor STS în acest caz.

„Ca prim-ministru, solicit imperativ o anchetă completă și elucidarea de urgență a acestui caz, motiv pentru care am dispus alocarea tuturor resurselor necesare din partea Poliției Române și deplasarea de urgență a Ministrului Afacerilor Interne la Caracal. De asemenea, fac un apel către președinte pentru o analiză riguroasă în ședința de CSAT de marți, în special a responsabilității STS în acest caz. Cine a greșit va plăti”, a spus Dăncilă.

„Este un apel ferm către toate instituțiile implicate să analizeze și să impună sancțiuni severe, dar și să corecteze eventuale vulnerabilități și vicii de procedură, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a mai spus Dăncilă.

Reamintim că fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla.

În cursul zilei de vineri, anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa presupusului criminal, Gheorghe Dincă, de 66 de ani, la circa 19 ore de la apelul fetei.

La locuinţa bărbatului, mecanic auto de profesie, au fost găsite rămăşiţe care par a fi de natură umană. Astfel, într-un butoi au fost identificate oseminte, dar şi bijuterii ce par a fi ale fetei dispărute pe data de 24 iulie.

De asemenea, poliţiştii iau în calcul şi varianta ca în acel butoi să existe şi rămăşiţele unei alte fete, dispărută în urmă cu două luni în zona respectivă, potrivit agerpres.ro