Evenimentul Zilei > Justitie > Reacţia jurnalistului Mihai Gâdea la plângerea lui Kovesi la CEDO. „Propaganda minte fără să aibă niciun fel de remușcare”
Reacţia jurnalistului Mihai Gâdea la plângerea lui Kovesi la CEDO. „Propaganda minte fără să aibă niciun fel de remușcare”

Reacţia jurnalistului Mihai Gâdea la plângerea lui Kovesi la CEDO. „Propaganda minte fără să aibă niciun fel de remușcare”

După ce plângerea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi a ajuns la CEDO, avocata acesteia a afirmat că „a trecut de filtrul admisibilității şi că urmează să fie judecată pe fond de Curte”. Amintim că decretul de eliberare din funcția de procuror şef al DNA a Laurei Codruța Kovesi a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis după ce CCR a admis că există un conflict de constituționalitate între Ministerul Justiției şi Președintele României.

Aceasta a atacat decizia la CEDO pe motiv că nu a fost citată de CCR şi că nu i s-a asigurat dreptul la un proces echitabil.

Potrivit jurisprudenței constituționale, CCR nu judecă persoane particulare, ci excepții de constituționalitate şi conflicte de aceeași natură între instituții publice, potrivit antena3.ro

Revenind la afirmaţia avocatei fostei şefe a DNA, potrivit procedurii CEDO , etapa admisibilității nu poate fi depășită înainte de a se comunica Guvernului român numărul de înregistrare al plângerii şi de a se cere acestuia o poziție juridică pe speța respectivă.

"În această speță am putea avea de-a face cu una dintre cele mai mari minciuni spuse în ultima vreme", a spus Mihai Gâdea.

"Știți de ce pun sub semnul întrebării? Nu doar pentru faptul că Kovesi a mințit toata viața ei. Nu doar pentru asta. Este un lucru care mi-a atras atenția zilele acestea fiind direct implicat în această speță: au mințit în aceste zile în mai multe publicații în ceea ce mă privește pe mine și în ceea ce îi privește pe jurnaliștii târâți, hăituiți de această femeie. Au spus despre noi că am pierdut pe toate căile de atac împotriva ei.

Propaganda minte fără să aibă niciun fel de remușcare. Opinia publică însă crede. Aș putea să vă prezint în această seară dovezi, dar e așa de usor să aflați singur", a punctat Mihai Gâdea.