Evenimentul Zilei > International > Reacția lui DONALD TRUMP după ATACUL TERORIST DIN INIMA LONDREI
Reacția lui DONALD TRUMP după ATACUL TERORIST DIN INIMA LONDREI

Reacția lui DONALD TRUMP după ATACUL TERORIST DIN INIMA LONDREI

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a discutat miercuri prin telefon cu premierul britanic, Theresa May, după atacul de la Londra, a anunțat Casa Albă,

"Președintele tocmai a vorbit cu premierul May", a indicat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al administrației americane. "Condamnăm atacul de la Westminster, pe care Regatul Unit îl consideră un act de terorism, și salutăm răspunsul rapid al poliției britanice", a adăugat acesta, asigurând Londra de deplina susținere a Washingtonului.

Președintele francez, François Hollande, a exprimat "solidaritatea" și "susținerea pentru poporul britanic" după atacul de la Londra, în care trei liceeni francezi au fost răniți.

"Trei elevi ai liceului Saint-Joseph de Concarneau (vest), aflați într-o excursie școlară, figurează printre răniți", a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului francez al Afacerilor Externe, într-un comunicat, preluat de AFP.

"Ne exprimăm în numele Franței întreaga noastră solidaritate și susținere pentru poporul britanic și prim-ministra Theresa May (…)", a declarat Hollande, într-o scurtă alocuțiune. "Terorismul ne privește pe toți. Franța, care a fost atât de lovită în ultimul timp, poate înțelege suferința de astăzi a poporului britanic", a adăugat președintele francez, subliniind nevoia unei organizări la nivel european pentru a lupta contra amenințării teroriste.

Cancelarul german, Angela Merkel, și-a exprimat la rândul său susținerea pentru "prietenii britanici și toți locuitorii Londrei" după atacul de miercuri.

"Deși circumstanțele acestor acte nu sunt încă precise, reafirm că Germania și cetățenii săi sunt ferm și pe deplin alături de britanici în lupta contra oricărei forme de terorism", a declarat Merkel, într-un comunicat preluat de AFP.

Cel puţin cinci oameni au murit și 40 au fost răniți într-un atac terorist ce a avut loc astăzi în Londra. Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că atacatorul a fost ucis după ce acesta a trecut cu mașina peste mai multe persoane pe podul Westminster, apoi a încercat să intre în Parlament, aflat în apropiere. Printre răniți se află și doi români. Poliția britanică tratează evenimentul drept un incident terorist, până la descoperirea altor probe.