Fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele grupului liberal Înnoim Europa din Parlamentul European, a transmis un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook pentru Ursula von der Leyen, după alegerea sa în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

„Acum este momentul să reînnoim Europa. Cetăţenii ne-au sprijinit ferm ambiţia pentru o Europă puternică şi unită. Avem un mesaj pentru Ursula von der Leyen: Haideţi să facem acest lucru împreună!”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Ursula Gertrud von der Leyen, membră a Uniunii Creștin-Democrate din Germania, formațiune politică din care face parte și cancelarul Angela Merkel, deține funcția de Ministru al Apărării, din decembrie 2013. Pe data de 2 iulie 2019 a fost nominalizată de Consiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Marţi, Parlamentul European a validat – cu 383 de voturi „pentru”, 22 de abţineri şi 327 voturi „împotrivă” nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru şefia Comisiei Europene, transmite agerpres.ro.

Pentru validarea Ursulei von der Leyen erau necesare 374 de voturi.

Ursula von der Leyen devine astfel prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Ea va ocupa acest post începând cu 1 noiembrie 2019 şi îi va urma în funcţie luxemburghezului Jean-Claude Juncker, care s-a aflat un singur mandat în fruntea executivului Uniunii Europene.

Te-ar putea interesa și: