Răzvan Raţ se teme să nu ia bătaie cu 4-0!

Răzvan Raţ se teme să nu ia bătaie cu 4-0!

Şahtior Doneţk este la un pas de o premieră: calificarea în "optimi". Trebuie doar să nu piardă drastic cu Braga, pe teren propriu.

Echipa Şahtior Doneţk este ca şi calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, visul antrenorului Mircea Lucescu de când a preluat gruparea "minerilor". Victoria reuşită marţi, la Belgrad, a propulsat trupa la care evoluează Răzvan Raţ pe primul loc în Grupa H.

Doar o înfrângere usturătoare cu Sporting Braga (căreia în tur le-au administrat un sec 3-0) le periclitează ucrainenilor accederea în "optimi", o condiţie suplimentară fiind ca Arsenal Londra să treacă de Partizan pe teren propriu, misiune la îndemâna "tunarilor". La egalitate de puncte, următorul criteriu este cel al meciurilor directe (Şahtior are o situaţie dezavantajoasă cu Arsenal, 2-1 şi 1-5).

"N-am terminat! Mai avem de tras. Teoretic, se poate întâmpla orice! N-ai de ce să săr bătoreşti acum", ne-a declarat ieri fundaşul Răzvan Raţ, speriat de un posibil dezastru.

Ne puteți urmări și pe Google News

GRUPA H - Rezultatele de marţi

Braga - Arsenal 2-0 Matheus (83 şi 90)

Partizan - Şahtior 0-3 Stepanenko (52), Jadson (59), Eduardo (68) Clasament:

Clasament:

Echipa

M

V

E

Î

GM

-

GP

Pct

1. Şahtior Doneţsk 5 4 0 1 10 - 6 12 2. Arsenal Londra 5 3 0 2 15 - 6 9 3. Braga 5 3 0 2 5 - 9 9 4. Partizan Belgrad 5 0 0 5 1 - 10 0

Ultima etapă (8 decembrie):

  • Arsenal Londra - Partizan Belgrad
  • Şahtior Doneţk - Sporting Braga

LIDERI ŞI ÎN CAMPIONAT

Despre marea rivală: "Am citit că ar veni Bölöni la Dinamo Kiev"

Şahtior Doneţk are un sezon de vis şi în campionatul intern. Avansul "minerilor" faţă de cea de-a doua clasată, Dinamo Kiev, este de 12 puncte, cu 12 runde rămase de jucat până la final.

"Nici în campionat nu este totul jucat. Avem experienţa trăită de cei de la Dinamo Kiev. Aveau 11 puncte avans faţă de noi în iarnă, dar le-am suflat titlul şi am terminat pe primul loc cu un avans de două puncte", consideră apărătorul de bandă stânga din naţionala României, care a ieşit şifonat de pe terenul "groparilor" din Belgrad. "Am arcada spartă", spune jucătorul care a făcut carieră în Liga I la Rapid.

Zvonurile conform cărora Dinamo Kiev va fi preluată de un tehnician român sunt comentate aprins la Doneţk. "Am citit şi eu prin presă că ar veni domnul Bölöni la Dinamo Kiev, dar mai multe nu ştiu", zice Raţ.