Evenimentul Zilei > Sport > Răzvan Lucescu, un nou eșec în Arabia Saudită! Presa din Regat anunță demiterea antrenorului român
Răzvan Lucescu, un nou eșec în Arabia Saudită! Presa din Regat anunță demiterea antrenorului român

Răzvan Lucescu, un nou eșec în Arabia Saudită! Presa din Regat anunță demiterea antrenorului român

În urma unei noi înfrângeri suferite de Al Hilal, în campionatul Arabiei Saudite, tehnicianul român Răzvan Lucescu este ca și demis.

În urma unei noi înfrângeri suferite de Al Hilal, în campionatul Arabiei Saudite, tehnicianul român Răzvan Lucescu şi-a luat adio de la gruparea alb – albastră. Elevii lui Lucescu au fost nevoiţi să se recunoască înfrânţi în deplasarea de pe terenul penultimei clasate, Damac, cu scorul de 0 – 1, iar conducerea trupei din Regat a decis să nu mai continue colaborarea cu antrenorul în vârstă de 51 de ani.

La scurt timp după încheierea partidei de duminică, liderii formaţiei din Orientul Mijlociu s-au întâlnit într-o şedinţă de urgenţă şi au votat pentru demiterea antrenorului din România. „Consiliul Director condus de Fahad Bin Saad Bin Nafel a decis, de comun acord cu antrenorul Răzvan Lucescu, să încheie contractul. Clubul nostru îşi exprimă aprecierea faţă de Răzvan şi staff-ul său pentru toate performanţele pe care le-au realizat aici şi le doreşte mult succes în carieră” au comunicat oficialii lui Al Hilal.

Un brazilian îl va înlocui pe Răzvan Lucescu

Conducerea băncii tehnice a actualei campioane din Arabia Saudită va fi preluată de brazilianul Rogerio Micale, antrenorul principal al formaţiei de juniori sub 19 ani a lui Al Hilal. „Consiliul Director a hotărât numirea lui Rogerio Micale la cârma formaţiei noastre. Acesta se va ocupa de luni de pregătirea echipei” au anunţat conducătorii arabi.

Elevii lui Lucescu au fost învinși în deplasare

Elevii lui Lucescu au fost învinși în deplasarea de pe terenul penultimei clasate, Damac, cu scorul de 0 – 1, iar presa din Regat anunță că antrenorul în vârstă de 51 de ani va fi înlăturat de la cârma grupării conduse de Fahad Al Otaibi.

La scurt timp după finalul partidei de duminică, jurnaliștii din Arabia Saudită au anunțat că liderii lui Al Hilal au decis să nu mai continue colaborarea cu Răzvan Lucescu. „Conducerea lui Al Hilal a hotărât să îl demită pe antrenorul Răzvan Lucescu și să numească, pentru moment, un principal interimar, din academia clubului” a scris ziaristul Abdulaziz Al – Mraisel. Informația a fost apoi confirmată și de către Abdul Karim Al – Jasser, fost membru al conducerii trupei din Orientul Mijlociu.

Al Hilal a obținut doar o singură victorie în ultimele patru etape

După un an și jumătate petrecut la timona alb – albaștrilor, timp în care a cucerit titlul în Arabia Saudită, în sezonul precedent, precum și trofeul Ligii Campionilor Asiei, fiul lui Mircea Lucescu a înregistrat trei eșecuri în ultimele patru partide. Al Hilal ocupă, în prezent, doar ultima poziție a podiumului și a rămas la cinci puncte în spatele liderului Al Shahab.

Elevii lui Lucescu au dominat jocul cu Damac

Chiar dacă a avut o posesie net superioară în confruntarea cu Damac (81%), echipa lui Răzvan Lucescu nu a reușit să concretizeze niciuna din cele patru mari ocazii de care a beneficiat, iar fundașul algerian al gazdelor, Farouk Chfai, a pecetluit soarta tehnicianului român, printr-un gol înscris cu câteva secunde înainte de intrarea la cabine (minutul 45). „În fotbalul de azi nu se răsplătește posesia, ci trebuia să fim mai eficienți” a declarat, cu regret în glas, și atacantul peruan al celor de la Al Hilal, Andre Carrillo.