„Prima mea bicicletă a fost un Pegas, iar încălțămintea era de la Pionierul”, ne-a spus Răzvan Ilie. De la acele „ustensile antice” de alergat și pedalat pe care i le-au făcut cadou părinții, sportivul legitimat la echipa SportGuru – BCR Racing Team a ajuns, după mulți ani și multă muncă, printre cei mai buni triatloniști din România. A avut și un moment de pauză din cauza unei accidentări urâte. A trebuit să meargă 6 luni cu cârje, după o triplă accidentare: fractură de stres, ligamente încrucișate și menisc. Răzvan nu este sportiv profesionist. Muncește, are familie, și doar în timpul rămas, se antrenează. „Ca să fii la un nivel ridicat trebuie să ai posibilitatea să petreci multe ore zilnic la antrenamente”, explică triatlonistul. Ore pe care el nu prea le are, dar asta nu-l oprește să se pregătească pentru a fi în top.

Răzvan Ilie face sport din liceu. Sportivul a început să alerge încă înainte de Revoluție, atunci când nimeni nu fugea pe nicăieri, când, așa cum spune chiar el, „erai ca prostul, singur prin parc”! Dacă nu ieșea la fugă, se ducea la bazin, unde înota 40-50 de minute. Și, în plus, mai și „trăgea de fiare”, a făcut culturism mai bine de 25 de ani. S-a axat pe triatlon după ce a luat parte la un concurs la lacul Sfânta Ana.

Anul acesta a câștigat toate cursele din țară la care a luat parte, la triatlon olimpic, la categoria lui de vârstă 45-50 de ani, fiind în top 10 și la general. Și a ieșit primul și la finalul anului, în clasamentul circuitului Road Triathlon Series. A confirmat și la Europenele de Triatlon pe distanță medie (Walchsee Challenge, Austria – 1,9 km înot, 90 km ciclism și 21,1 km alergare) că este printre cei mai buni triatloniști români. Sportivul bucureștean a terminat competiția pe locul 22 la categorie, fiind primul român din concurs, indiferent de vârstă.

Rezultate triatlon distanță olimpică 2016

NoStress Mogoșoaia – locul I categorie (locul 3 general)

NoStress Callatis – locul I categorie (locul 2 general)

Triatlon fără Asfalt – locul I categorie (locul 3 general)

Triatlon Fără Asfalt munte – locul I categorie (locul 3 general)

Brașov Triatlon – locul I categorie (locul 6 general)

Triatlon Buftea – locul I categorie

Triatlon Challenge Mamaia – locul I categorie

Locul 1 în clasamentul Road Triathlon Series

Alte rezultate triatlon & duatlon

Campionatul Național de Duatlon: locul I categorie.

Campionatul Național distanță medie, Transfier: locul I categorie (locul 5 general).

Campionatul European de Triatlon distanță medie: locul 22 categorie.