Evenimentul Zilei > Actualitate > RAZIE ÎN ȘASE JUDEȚE. Zeci de taximetriști de la AEROPORTURILE INTERNAȚIONALE au fost AMENDAȚIi de Poliția Transporturi
RAZIE ÎN ȘASE JUDEȚE. Zeci de taximetriști de la AEROPORTURILE INTERNAȚIONALE au fost AMENDAȚIi de Poliția Transporturi

RAZIE ÎN ȘASE JUDEȚE. Zeci de taximetriști de la AEROPORTURILE INTERNAȚIONALE au fost AMENDAȚIi de Poliția Transporturi

Poliţiştii de la transporturi au aplicat, în mai puţin de două ore, 25 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni desfăşurate, ieri, în zona a cinci aeroporturi internaţionale, pentru verificarea legalităţii transportului în regim de taxi.

Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii au verificat, ieri, autovehiculele care efectuează transport în regim de taxi, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, transmite Poliția Română.

În mai puţin de două ore, poliţiştii au controlat 138 de autoturisme în regim de taxi, iar pentru neregulile constatate au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.110 de lei.

Dintre acestea, 15 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi cinci pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare şi au ridicat un set de plăcuţe de înmatriculare, pentru lipsa asigurării obligatorie de răspundere civilă auto.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale de taximetrie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: