Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal capătă o nouă turnură. Personaj cunoscut, în vizorul procurorilor
Cazul Caracal capătă o nouă turnură. Personaj cunoscut, în vizorul procurorilor

Cazul Caracal capătă o nouă turnură. Personaj cunoscut, în vizorul procurorilor

Polițiștii au descins astăzi la firmele de pază ale lui Remus Rădoi, zis și „Codiță”, personaj devenit cunoscut după ce adjunctul IPJ Olt, Nicolae Alexe, i-a cerut ajutorul în așa-zisa operațiune de salvare a Alexandrei Măceșanu.

Firmele lui  Remus Rădoi ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să încheie contracte individuale de muncă. Asta în contextul în care au contracte bănoase cu statul, fiind responsabile cu paza mai multor instituții, dar și societăți comerciale din Caracal.

„Astăzi, 12 martie 2020, începând cu ora 08.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt efectuează 5 percheziţii, pe raza municipiului Caracal, în judeţul Olt, la sediile a două societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării efectuării verificărilor în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, faptă prevăzută şi pedepsită de prevederile Legii 53/2003, Codul Muncii.

Din cercetări a reieşit faptul că cele două societăţi comerciale, deşi aveau încheiate contracte de prestări servicii de pază şi protecţie cu numeroase societăţi comerciale cu capital de stat şi privat, ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să aibă încheiate cu acestea contracte individuale de muncă. Pentru ascunderea situaţiei de fapt şi evitarea răspunderii penale sau contravenţionale, după caz, reprezentanţii firmelor de pază ar fi refuzat în mod nejustificat şi repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate”, a informat IPJ Olt.