Din cauză că Obama nu a acceptat ca modernizările să se producă în timpul celor două mandate ale sale, Trump ar putea fi nevoit să lucreze în altă parte vreme de circa un an, din cauza numeroaselor modernizări la sistemele de securitate ce trebuie instalate.

Karl Rove, fost consilier al lui George W. Bush, a declarat pentru Fox News:

„Înțeleg că pentru primul an de mandat, președintele Trump nu va beneficia de Biroul Oval. Președintele Obama ar fi trebuit să le spună celor de la Secret Service: ‘știu că vreți să modernizați Biroul Oval cu sisteme de securitate – literalmente să dezgoliți pereții până la zid și să le refaceți din nou, ca să avem geamuri anti-glonț etc. etc., făceați-o în ultimul meu an de mandat’. În schimb, el le-a zis: ‘Făceți-o cu cel care vine după mine’.”

Potrivit lui Rove, Trump și-ar putea petrece un sfert din mandat în vechiul birou al lui Richard Nixon, acolo unde a făcut celebrele înregistrări de la Casa Albă, peste drum de sediul prezindențial actual.

Decizia lui Obama de a nu renova Biroul Oval pare surprinzătoare, de vreme ce acesta l-a redecorat integral în 2010, împodobindu-l cu sofale stil și tapet în dungi.

La vremea respectivă, Michael Boodro,  redactorul șef al revistei Elle Decor, afirma: „Pare mult mai confortabil și mai puțin timorant”.