În comuna Telești din județul Gorj, fostul primar a demisionat din funcție după ce a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI). PSD îl susține în campania care se desfășoară în aceste zile pe primarul interimar, Ion Mischie, în timp ce ALDE candidează cu consilierul local Cristian Mischie. Cei doi adversari sunt rude îndepărtate. „Suntem mulți Mischie în Telești”, a explicat candidatul PSD. Surse politice din județ au spus EVZ că ei nu sunt, însă, rude și cu celebrul Nicolae Mischie, fostul baron local de Gorj în perioada în care PSD era condus de cuplul Iliescu – Năstase. 

„Te bat de 3 ori pe zi!”

Campania din Telești ar fi trebuit să fie una liniștită, însă Mischie din ALDE s-a plâns că apropiații contracandidatului său, Mischie din PSD, l-au amenințat pe 7 octombrie, chiar în debutul campaniei electorale. „Mie mi-au zis că mă bat de 3 ori pe zi în campanie, ca să spunem lucrurilor pe nume”, a zis candidatul ALDE, citat de gorjexclusiv. ro.

Ghilimele

De cealaltă parte, consilierul candidatului PSD spune că a fost o figură de stil. „Domne, el nu vede ghilimelele, am zis că-l bat în alegeri, nu că-l bat fizic. Ei încearcă să ne destabilizeze cu orice preț, ne amenință cu presa. Pe data de 6 vedem tot, cine a luat bătaie, cine nu, nu fizic că e simplu să te bați fizic cu un om”, a zis Popescu Gabi.