Războiul lui Murdoch cu informarea corectă

Războiul lui Murdoch cu informarea corectă

B1 TV difuzează astăzi, de la 19.30, controversatul documentar "Murdoch împotriva jurnalismului", ce descrie practicile televiziunii Fox News.

Este postul care se mândreşte cu faptul că este "corect şi echilibrat". Realitatea arată, însă, cu totul altfel. Documentarul prezentat astăzi şi realizat în 2004, anul în care republicanul George W. Bush a câştigat un nou mandat prezidenţial, intră în culisele televizunii "incorecte şi neechilibrate" a Americii, aşa cum o descrie revista Rolling Stone într-un material recent.

Zeci de articole au vorbit de-a lungul vremii de toate aceste nereguli, dar nu au reuşit să îi convingă pe fanii lui Murdoch că ceea ce se întâmplă la Fox nu are legătură cu jurnalismul.

Foşti jurnalişti ai postului vorbesc deschis în interviuri despre practicile de la Fox News. "Am primit un ordin de la unul din oamenii lui Murdoch cum că ar trebui să renunţăm la ediţia normală a ştirilor şi să facem un tribut lui Ronald Reagan care vorbea la Convenţia Republicanilor. Am fost uimiţi pentru că, până în acel moment, ne-a fost permis să facem ştiri corecte", povesteşte Frank O'Donnell, fost producător la Fox News. În documentar sunt prezentate memo-uri interne adresate prezentatorilor şi producătorilor pe care aceştia spun că erau nevoiţi să le urmeze cu sfinţenie. Toate aceste eforturi ale conducerii aveau un singur scop final: să îi facă să arate prost pe democraţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Murdoch împotriva jurnalismului" se bazează şi pe declaraţiile unor experţi media ca Jeff Cohen, Bob McChesney, Chellie Pingree, Jeff Chester sau David Brock.

După difuzare, în cadrul emisiunii "Special B1", analistul politic Dinu Flămând va sta de vorbă cu invitaţii săi din studio despre această producţie. <iframe width="560" height="410" src="http://www.youtube.com/embed/w39FnpuMRfo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>