Evenimentul Zilei > International > Războiul China-SUA, departe de final. Americanii mențin taxele vamale la importuri
Războiul China-SUA, departe de final. Americanii mențin taxele vamale la importuri

Războiul China-SUA, departe de final. Americanii mențin taxele vamale la importuri

Nu există niciun acord privind o viitoare reducere a taxelor vamale

Statele Unite ale Americii vor menţine taxele vamale la importurile din China deja în vigoare, a anunţat marţi administraţia Trump, relatează AFP.

”Nu există niciun acord privind o viitoare reducere a taxelor vamale. Orice zvon care afirmă contrariul este complet greşit „, au indicat serviciile Trezoreriei şi reprezentantului american pentru comerţ într-un comunicat comun, scrie Agerpres.

Washingtonul şi Beijingul vor semna miercuri un acord comercial care va pune capăt unui conflict început în urmă cu aproape doi ani prin impunerea de taxe punitive.

Potrivit agenţiei Bloomberg, taxele vamale americane la mărfurile chineze vor rămâne în vigoare cel puţin până la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Pe de altă parte, Statele Unite nu mai consideră China un stat manipulator de valută, a anunțat luni, departamentul Trezoreriei.

Într-un raport semestrial, departamentul Trezoreriei apreciază: China și-a luat în acest cadru “angajamente executorii pentru a se abține de la orice devalorizare competitivă” a yuanului. În aceste condiții, adaugă Trezoreria, China “nu mai trebuie considerată un manipulator de valută”, scrie și Rador.