„Cartea electronică de identitate va asigura funcționalitatea de card de sănătate. Documentele electronice de identificare vin cu elemente suplimentare de securitate și cu garanții că persoana care prezintă documentul este, în fapt, titularul acestuia”, a spus ministrul Marcel Vela, care a precizat că toate detaliile sunt cuprinse într-un proiect de ordonanță de urgență, aflat în dezbatere publică.

Proietul l-a nemulțumit profund pe colegul său de partid, deputatul PNL Daniel Gheorghe, care zice că, ”atunci când ai noroiul până peste glezne, nu te apuci să-ți cumperi drona”.

”Nu înțeleg de ce Ministerul de Interne se grăbește să arunce banii și așa puțini de care beneficiază pe “buletine” cu cip implantat în cartea de identitate si cu amprentă digitală. Situația în care PSD a lăsat institutiile din cadrul MAI este cel puțin precară lucru vizibil și în starea posturilor de poliție din mediul rural ori a logisticii mult rămase în urmă de care beneficiază instituțiile de ordine publică din România. Nu fac alte speculații, dar cred că libertatea individuală este sfântă iar fiecare om are dreptul să aleagă dacă dorește ori nu carte de identitate cu cip. În rest rămân la ideea că atunci când ai noroiul până peste glezne nu te apuci să-ți cumperi drona! Și încă ceva: nu ne dă nimeni afară din Europa dacă nu ne băgăm mijloace electronice de recunoaștere în cărțile de identitate!”, s-a revoltat deputatul PNL, Daniel Gheorghe, pe pagina sa de Facebook.