Fostul ministrul al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a dat de înțeles că va lua parte la lupta pentru fotoliul de președinte al PSD.

Eugen Teodorovici a postat un mesaj pe Facebook, în care a vorbit despre revenirea la guvernare a social-democraților, dar și despre rolul viitorului președinte al partidului.


PSD a stabilit când va răsturna Guvernul PNL. Ce mai așteaptă Ciolacu


Astfel, fostul ministru al Finanțelor ar putea fi competitorul direct al lui Marcel Ciolacu, actualul lider PSD, la Congresul social-democraților, eveniment ce va avea loc la finalul lunii iunie.

„Dacă înțeleg să îmi asum funcția de președinte al PSD, înțeleg să-mi asum inclusiv istoria sa, cu bune și cu rele, cu liderii, cu membrii, cu simpatizanții săi, cu greșelile, dar mai ales, cu reușitele care îi aparțin și care au făcut, la un moment dat, ca România să conteze.

Nu putem rămâne în opoziție doar pentru a capitaliza – eventual – politic. PSD are capacitatea și profesioniștii necesari pentru a conduce această țară așa cum a mai făcut-o de-a lungul vremii. Sunt acele guvernări cu care ne mândrim acum și care au adus bunăstare românilor, dar au și pus România pe harta lumii democratice și au adus-o în UE”, a fost mesajul scris de Eugen Teodorovici pe Facebook.

Însă, acesta a fost luat în colimator de către secretarul general interimar PSD, Paul Stănescu. „Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD”, a răspuns în numele actualei conduceri.


Teodorovici încinge spiritele în PSD. Un baron local sare la Paul Stănescu


Stănescu a mai spus că Teodorovici este preocupat să vâneze funcții, „o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului”. „În loc să fie preocupat ca PSD să câştige alegerile, încearcă să destabilizeze partidul şi să vâneze în continuare funcţii”, a mai spus Paul Stănescu.

Intervenția lui Paul Stănescu l-a deranjat pe Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor. „Când simți că pierzi controlul, ataci public fără să te uiți în jurul tău. Paul Stanescu & Co s-au trezit șefi peste Partid și se cred atotputernici. Când un membru PSD își permite să aibă propria opinie, să nu fie de acord cu Paul Stanescu & Co, devine „un aventurier politic” care e ”preocupat doar de funcții”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.