Evenimentul Zilei > Politica > Război între taximetriști. Interpretarea noii ordonanțe îi aduce pe șoferi în pragul disperării
Război între taximetriști. Interpretarea noii ordonanțe îi aduce pe șoferi în pragul disperării

Război între taximetriști. Interpretarea noii ordonanțe îi aduce pe șoferi în pragul disperării

Noua ordonanță care le permite din nou operatorilor precum Uber să revină în legalitate a produs rumoare printre taximetriști în mediul virtual. Pe un grup intitulat ”Clubul Taximetriștilor”, acolo unde se află peste 35.000 de persoane, s-a creat o întreagă controversă în jurul felului în care specificațiile din actul normativ pot fi aplicate.

Într-o postare extrem de lungă, un taximetrist din Cluj a oferit propria interpretare a noii ordonanțe și, astfel, a provocat o întreagă polemică. „Voi ați citit ordonanța sau aberați? Au luat-o în barbă cei care au mașini date pe plan sau cu chirie. Acum șoferii pot face ride-sharring pentru ei, trebuie doar să fie autorizați și să aibă mașină personală”, este introducerea lui Nicu Marcu. Acesta explică ulterior că dispeceratele de taxi vor primi astfel o lovitură importantă, că mașinile licențiate într-o anumită localitate pot lua comandă doar din perimetrul respectivei localități, că ordonanța este făcută în conformitate cu prevederile UE și așa mai departe.

Dacă unii dintre cei care comentează sunt în asentimentul său și au oferit replici precum „e ceva de vis” sau „ce ai scris aici e prea frumos, dar nu cred”, mulți dintre cititorii săi nu au fost de acord sau au contrazis anumite aspecte ale explicației sale. „Măcar citește hotărârea de ordonanță înainte”, îi spune unul dintre ei, în timp ce altul e și mai tranșant: „Nu cred nimic din ce ai spus”.

Cert este că nou ordonanță nu a reușit să domolească discuțiile care acum se aprind din ce în ce mai tare pe diferite axe, pentru că în timp ce unii susțin una din părți dintre Uber și taxiurile clasice, alții susțin că Guvernul nu a făcut decât să susțină corupția din acest domeniu atât de blamat precum e cel al transportului privat de persoane.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.