Evenimentul Zilei > Actualitate > Război pentru un spital privat construit pe un teren de stat
Război pentru un spital privat construit pe un teren de stat

Război pentru un spital privat construit pe un teren de stat

Să sperăm că nu se va ajunge la DNA pentru o anchetă având la bază o ințiativă lăudabilă: construcția unui spital oncologic pentru copii de către Asociația ”Dăruiește viață” în incinta Spitalului de stat ”Marie Curie”.

Scandalul s-a pornit în momentul în care proiectul și părțile implicate au interferat cu oameni din zona politică. E vorba de faptul că s-a început construcția spitalului pentru copii de către o entitate privată, Asociația ”Dăruiește viață”, cu fonduri obținute din donații de la populație (26 milioane de euro), pe un teren al statului, atribuit Primăriei Municipiului București.

În ultimele zile, primarul Gabriela Firea  a avut câteva intervenții media în care a ținut să sublinieze că ea și Consiliul General au dat asociației terenul de un milion de euro pentru construirea spitalului și a afirmat că în spatele Asociației se află Vlad Voiculescu, șeful unui alt ONG caritabil, Magic Camp. Ieri, fondatoarele asociației, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au organizat o conferință de presă în care au prezentat documente și au respins ideea unui ajutor venit dinspre Gabriela Firea și Primăria Capitalei.

„Acest spital nu ne aparține nouă. Ni s-a pus la dispoziție un teren, nu ni s-a dat sub nicio formă ca să fim foarte clari, nici statul român, nici doamna Firea, nici Primăria Generală, nici Consiliul General, nu ne-a dat nouă un teren ci ne-a pus la dispoziție un teren pe care facem o construcție care la final va aparține, va fi donată Spitalului Marie Curie. Proprietarul este Marie Curie”, a spus Oana Gheorghiu. Tot ea a prezentat în baza a ce acte s-a ridicat construcția: ”un document de la Ministerul Finanțelor, o aprobare de la Primăria Sector 4 și am ajuns la CGMB care ne-a dat un acord să dărămân niște clădiri vechi, niște ruine aflate pe acest teren”.

Documentul de carte funciară, datat din 2003, și prezentat de asociație s-a dovedit până la urmă depășit. Mariana Perșunaru, directorul Direcției Patrimoniu din Primăria Capitalei a intervenit și a arătat că proprietarul terenului pe care se ridică spitalul este Primăria, extrasul de carte funciară prezentat de Oana Gheorghiu fiind rectificat cu ani în urmă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: