Evenimentul Zilei > International > RĂZBOI mediatic fără precedent! DECIZIE BOMBĂ de la Kremlin, după mutarea neașteptată a Marii Britanii: „Este o AMENINȚARE DIRECTĂ”
RĂZBOI mediatic fără precedent! DECIZIE BOMBĂ de la Kremlin, după mutarea neașteptată a Marii Britanii: „Este o AMENINȚARE DIRECTĂ”

RĂZBOI mediatic fără precedent! DECIZIE BOMBĂ de la Kremlin, după mutarea neașteptată a Marii Britanii: „Este o AMENINȚARE DIRECTĂ”

Publicarea de către un ziar britanic a numelui unor jurnaliști ruși care lucrează în Marea Britanie la un grup media controversat rus a produs indignare la Kremlin.

La rândul său, Rusia a dezvăluit numele unor jurnaliști BBC, după ce publicația britanică Sunday Times a publicat un articol prin care critică Sputnik că servește intereselor Kremlinului. 

Articolul este însoțit de nume și fotografii ale unor jurnalişti care lucrează în Marea Britanie pentru Sputnik, potrivit Agerpres.ro.

După acest articol, numele și fotografiile jurnaliștilor care lucrează la biroul din Moscova al BBC au fost făcute publice și au fost preluate de mai multe site-uri rusești.

"Ceea ce s-a făcut în Marea Britanie este absolut fără precedent şi nu respectă normele civilizate, regulile privind mass-media şi principiul libertăţii presei. Şi, mai grav, este o ameninţare directă la siguranţa persoanelor ce lucrează pentru acest grup media rus în Marea Britanie", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.