Război în Ucraina, ziua 783. Bombardamente rusești în Harkov. Situație tensionată pe front

Război în Ucraina, ziua 783. Bombardamente rusești în Harkov. Situație tensionată pe front Sursa foto: Facebook

Un bombardament rus asupra unei şcoli a ucis luni cel puţin doi civili şi a rănit alţi doi în regiunea Harkov, nord-estul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale ucrainene.

"Doi bărbaţi de 63 şi 65 de ani au murit pe loc", a anunţat guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov, pe Telegram, adăugând că două femei de 63 şi 66 de ani au fost rănite şi spitalizate.

Guvernatorul a precizat că "o bombă aeriană ghidată" a lovit o "instituţie şcolară" în localitatea Lukianţî, situată la nord de Harkov şi foarte aproape de frontiera rusă.

Forţele ruse recurg tot mai des în Ucraina la aceste bombe ghidate lansate din avion, cu foarte mare putere de distrugere şi echipate cu eleroane ce le permit să planeze pentru a majora raza de acţiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai devreme, autorităţile ucrainene din regiunea Doneţk au anunţat moartea altor patru civili duminică seara, în oraşul Siversk.

"Oraşul (Siversk) a fost bombardat ieri seara cu lansatoare de rachete multiple. A fost stabilit că patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 36 şi 86 de ani au fost ucişi", a anunţat guvernatorul Vadim Filaşkin pe reţelele sociale.

Război în Ucraina. Situație tensionată pe front

Război în Ucraina, ziua 759

Război în Ucraina. Sursa foto: X (Twitter)

Siversk, un mic oraş minier care înainte de invazia rusă avea 11.000 de locuitori, se situează lângă front şi este vizat frecvent de bombardamente.

Ucraina a admis duminica aceasta că situaţia este "tensionată" pe front, unde armata rusă este în ofensivă pentru a ocupa localitatea strategică Ceasov Iar, situată la 35 de km sud-vest de Siversk.

Această ofensivă s-a produs într-un moment foarte delicat pentru armata ucraineană care se confruntă cu probleme în a mobiliza soldaţi şi cu o lipsă de muniţii, în faţa unui adversar cu trupe mult mai numeroase şi mai bine echipate.