Evenimentul Zilei > International > Război în Ucraina, ziua 169. Rusia se pregătește să formeze un nou corp al armatei. Ordinul dat de la Kremlin
Război în Ucraina, ziua 169. Rusia se pregătește să formeze un nou corp al armatei. Ordinul dat de la Kremlin

Război în Ucraina, ziua 169. Rusia se pregătește să formeze un nou corp al armatei. Ordinul dat de la Kremlin

Război în Ucraina, ziua 169. Ministerul de Apărare rus a anunțat că Putin va forma un nou corp al armatei și că va continua atacurile în Ucraina. Un oficial american a anunțat că rușii au început antrenamentele cu drone în Iran.

Războiul din Ucraina a intrat în ziua 169. Potrivit evaluării Ministerului de Apărare rus, comandanții ruși vor continua să se confrunte cu priorități operaționale de consolidare a ofensivei în Donbas și întărirea apărării împotriva contraatacurilor ucrainene din sud. Putin este gata să aducă noi voluntari în război. „Politicienii regionali ruși au confirmat că potențialilor recruți li se oferă bonusuri profitabile odată ce desfășoară acțiuni în Ucraina. Recrutarea este deschisă bărbaților cu vârsta de până la 50 de ani și doar cu studii medii”, a transmis ministerul rus al Apărării.

Vladimir Putin recrutează militari în secret. Experții în război susțin că Rusia a lansat o „mobilizare ascunsă”, soldații fiind căutați prin anunțuri cu locuri de muncă. Un corp de armată rusă este format, de obicei, din 15-20.000 de militari, dar oamenii se feresc să meargă în Ucraina.

Sursa foto: 163948092 © Bumbleedee | Dreamstime.com

Rusia, antrenamente cu dronele iraniene

Un oficial american a anunțat că rușii au început antrenamentele cu drone în Iran în ultimele câteva săptămâni. Iranul va lansa câteva sute de drone, inclusiv unele capabile să folosească arme. Dmitri Peskov, a declarat că Rusia „nu are niciun comentariu în această privință” atunci când a fost întrebat de reporteri despre drone.

„În ultimele câteva săptămâni, oficialii ruși au desfășurat antrenamente în Iran, ca parte a acordului pentru transferurile UAV din Iran în Rusia”, a declarat un oficial american pentru CNN.

O delegație rusă a ajuns la un aerodrom din centrul Iranului pentru a examina drone capabile de atac , potrivit consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan. „Credem că unei delegaţii oficiale ruse i-au fost prezentate recent drone iraniene capabile de atac….Din câte ştim, este prima dată când o delegație rusă a vizitat acest aerodrom pentru o astfel de prezentare”, a declarat Sullivan.

Persoana care a enervat Rusia

Moscova a trecut-o pe lista persoanelor „neprietenoase” pe Kaja Kallas acuzând-o de „naționalism”, după ce aceasta a cerut țărilor UE să nu mai elibereze vizele de turist pentru ruși. „Sunt cuvinte naționaliste, este absolut clar, dar trebuie să spunem că nu este prima dată când Kallas face acest tip de comentariu. Ea este un exponent politic la scară europeană, are mari ambiții pentru viitor şi consideră necesar să facă astfel de declarații”, a spus ambasadorul Rusiei în Estonia.

Prim-ministrul estonian Kaja Kallas a declarat, marți, că „vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului” și că „este timpul să punem capăt turismului din Rusia acum”.