Evenimentul Zilei > International > Pe picior de război în Golf. Forțele armate iraniene au deschis focul
Pe picior de război în Golf. Forțele armate iraniene au deschis focul

Pe picior de război în Golf. Forțele armate iraniene au deschis focul

Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat că au doborât joi „o dronă spion americană" care a încălcat spaţiul aerian al Republicii Islamice. Acțiunea ostilă vine pe fondul inflamării tensiunii în zona Golfului.

Gardienii „au doborât o dronă spion americană care s-a infiltrat deasupra provinciei de coastă Hormozgan din sudul ţării", a declarat Press TV, canalul de ştiri în engleză al televiziunii de stat.

Aparatul, un model Global Hawk (al producătorului american Northrop Grumman), „a fost doborât de forţele aeriene" lângă Kouh-e Mobarak, în apropiere de portul Jask, „după ce a violat spaţiul aerian iranian", a adăugat canalul.
Televiziunea de stat nu a arătat dimineaţă devreme imagini ale aparatului distrus.
 

 

Incidentul are loc într-un context de tensiuni exacerbate între Iran şi Statele Unite.
Armata americană şi-a intensificat acuzaţiile miercuri împotriva Iranului, făcându-l responsabil pentru atacul asupra unuia dintre cele două tancuri petroliere lovite de explozii pe 13 iunie în Marea Oman, scrie Agerpres.
Teheranul a negat orice implicare în aceste atacuri, sugerând că Statele Unite recurg la acuzaţii pentru a justifica folosirea forţei împotriva Republicii Islamice.
Provincia Hormozgan se învecinează cu Strâmtoarea Ormuz. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.