Raidul aerian a fost efectuat de asupra unei case din cartierul Sheikh Radwan, în oraşul Gaza. Serviciile de salvare palestiniene au anunţat că, în urma atacului, trei persoane şi-au pierdut viaţa, printre victime fiind o femeie şi o fetiţă în vârstă de doi ani.

Moussa Abu Marzouk, numărul doi în Biroul Politic al Hamas, a fost cel care a anunţat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că în urma atacului au fost ucise soţia şi fiica liderului militar Mohammed Deif. Cu toate acestea, Marzouk nu a oferit niciun detaliu cu privire la soarta lui Deif, precizând, în schimb, că Israelul "caută un pretext pentru a lua la ţintă un oficial de rang înalt al Hamas", informează mediafax.ro.

Serviciile de salvare palestiniene au precizat că alte 45 de persoane au fost rănite în raidul care a avut loc în data de 10 august.

Mohammed Deif (48-49 de ani) este şeful aripei armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam din anul 2002, după moartea lui Selah Shehade, ucis de israelieni. Israelienii au încercat de cinci ori să îl asasineze, însă fără succes.