Telenovela dintre cele două personaje vasluiene valorificate cu succes la „Acces direct” a ajuns la faza în care Viorel a descoperit nişte detalii-bombă în telefonul popularei Vulpiţa.

Episodul s-a derulat în casa celor doi din Blăgești, iar evenimentele de-acolo au consumat-o nervos inclusiv pe Mirela Vaida, care a lansat un tir de critici în direcţia lui Viorel.

Soţul Vulpiţei a spus ingenuu, cum de altfel o face mereu, că a găsit dovezi ale infidelităților Vulpiței chiar în telefonul acesteia de la Blăgești.

Marea descoperire a fost făcută după ce niște oameni necunoscuți au intrat în locuința lor, i-au cunoscut fetița și au verificat telefonul pe care Vulpița îl lăsase soacrei Ilinca.

Asta a fost pur şi simplu prea mult pentru Mirela Vaida, care l-a admonestat fără rezerve pe Viorel: „Oamenii ăștia, tu nu îi cunoști. Nu ști cine sunt oamenii care au ajuns la Blăgești să-ți cunoască fiica, să o amețească pe mama ta, doamna Ilinca, iar tu, cel care ești acum la televizor și te știe o lume întreagă habar nu ai dacă nu cumva ești o victimă.

Ce vrea omul ăla, de ce îți intră în casă, de ce îți știe lucrurile? De ce se bagă un om în viața ta?

Mie mi se pare foarte grav, dar eu nu pot să fac nimic, este viața voastră, v-am spus doar ce cred eu și trebuie să-mi fac nu doar datoria de prezentator, ci datoria de om care trăiește cu voi și care a văzut că ați luat multe capcane.

Ai mers pe naivitatea ta, fii naiv în continuare, dar să nu vă coste. În cazul vostru, vă poate costa căsnicia.

Doamna Ilinca, aveți grijă ce oameni vin în casă, pentru că nu știți cine sunt.”