Este pentru a doua oară în două zile când aceste instalaţii sunt vizate de coaliţia condusă de SUA în provincia Deir ez-Zor (est), potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO). Un obiectiv neidentificat a fost vizat în provincia Al-Hasakah (nord-est).

În provincia Deir ez-Zor, cel puţin două ţinte au fost lovite în noaptea dintre joi spre vineri în bombardamente, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, fără a fi în măsură să precizeze pentru moment dacă atacurile s-au soldat cu victime, relatează Agerpres.

Vineri dimineaţă, OSDO a anunţat desfăşurarea unor atacuri asupra unui centru de comandă al SI din împrejurimile oraşului Al Mayadin din provincia Deir ez-Zor, în apropiere de frontiera cu Irakul. De la începutul, marţi, al raidurilor aeriene în Siria lansate de SUA, cel puţin 140 de jihadişti şi 13 civili şi-au pierdut viaţa, conform aceleiaşi surse.

Scopul atacurilor împotriva instalaţiilor petroliere este de a anula una dintre principalele surse de venit ale Statului Islamic. Jihadiştii, care controlează mai multe rafinării din Irak şi din Siria, vând petrol în regim de contrabandă unor intermediari din ţări vecine, obţinând astfel beneficii financiare ce ar fi cuprinse între 1 şi 3 milioane de dolari pe zi, notează AFP.


Cum este viaţa în zonele unde Statul Islamic face legea. O femeie a filmat străzile unui oras controlat de teroriști | VIDEO

O femeie a vrut să arate lumii întregi cum este viaţa în zonele controlate de Statul Islamic, unde teoriştii sunt ca la ei acasă, iar majoritatea oraşelor sunt ocupate de gruparea SIIL. Ea a filmat câteva momente din timpul zilei. Oamenii umblă cu arme pe străzi, iar vieţile lor sunt în pericol în orice moment. O femeie din Siria a filmat teoriştii din gruparea Statul Islamic care au ocupat oraşul Raqqa, care se află pe malul Eufratului. Un bărbat a observat-o şi s-a apropiat de ea. Din fericire, el a invocat alte motive. "Ar trebui să umbli mai îmbrăcată în public", i-a spus el. CITIȚI mai multe detalii AICI.