Editura Evenimentul si Capital

Război deschis la Timișoara: Robu vs bicicliști

Autor: | | 0 Comentarii | 783 Vizualizari

Bicicliștii din Timișoara îl acuză pe primarul orașului că vrea capital de imagine organizând discuții cu ei pe Facebook. Organizația ”Verde pentru Biciclete” susține că organizarea unei așa0zise dezbateri în mediul online, pe Facebook, nu este decât o modalitate de marketing şi nu o modalitate de a rezolva ceva pentru cei care pedalează în Timişoara.

Audienţa online convocată miercuri după-amiază de primarul municipiului Timișoara, Nicilae Robu, cu cu reprezentanţii comunităţii bicicliştilor nu va include participarea VpB, cea mai mare organizaţie nonguvernamentală care militează de ani buni pentru drepturile bicicliștilor. „Apreciem interesul pe care îl arată în această perioadă administrația locală asupra infrastructurii velo din oraș, dar considerăm că modul în care au loc consultările cu comunitatea bicicliștilor este unul bazat mai mult pe marketing decât pe o dorință sinceră de a îmbunătăți situația actuală, sau de o viziune pe termen lung care să prioritizeze transportul alternativ în Timișoara”, au anunţat reprezentanţii asociaţiei. VpB aminteşte că a sesizat numeroase probleme legate de deplasarea pe două roţi în oraş, care nu și-au găsit rezolvare: „Problemele sesizate de bicicliști nu sunt o noutate, nu diferă cu nimic de cele pe care le aveam în anii trecuți și care au întârziat să-și găsească o rezolvare atunci când au fost sesizate punctual – de la piste cu vopsea alunecoasă, la borduri mult prea înalte care sunt un impediment nu doar pentru bicicliști, ci și pentru persoanele cu dizabilități. Vă reamintim că la finalul anului trecut comunitatea locală a înaintat o listă scurtă a bordurilor care pun probleme majore bicicliștilor, iar reparațiile au întârziat să apară. Suntem în vara lui 2018 și ne lovim, la propriu, de aceleași borduri înalte și de promisiuni făcute “în forță” care nu sunt onorate!”

„Suntem în dezacord cu modul în care s-a ales realizarea acestei audieri publice, mediul online fiind un loc în care se pot manipula cu ușurință discuțiile. Deși salutăm cu căldură orice fel de propunere de întâlnire în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și orice ocazie de dialog constructiv dată comunității, solicităm ca acestea să fie făcute conform procedurii de audiere publică, unde orice structură de interese își pot aduce contribuția transparentă în actul decizional al politicilor publice”, au mai anunţat cei de la VpB. Organizaţia insistă că soluţiile legate de problemele pedalării ar trebui date de specialişti şi nu de cetăţeni.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate